Subaru представи цял набор от концепции на изложението за мобилност

...
Subaru представи цял набор от концепции на изложението за мобилност
Коментари Харесай

И Subaru полетя в облаците

Subaru показа цялостен набор от концепции на ревюто за подвижност в Япония, само че може би най-неочакваната от тях е „ Subaru Air Mobility Concept “. Концепцията за летящ автомобил не е нещо, което автомобилните компании нормално основават, само че това се промени през последните години, като другите автомобилни производители виждат доста по-голям капацитет в концепцията. 

Няма доста детайлности за концепцията на Subaru, само че наподобява, че компанията издига своята подвижност на нови висоти.

Компанията споделя, че демонстрира все по-голям интерес към концепциите за летящи коли, които ще донесат „ гражданска война във въздушния превоз “. Превозното средство, което може да може, само че може и да не може да лети на този стадий, е артикул на напредъка в развиването на електрическите задвижвания и автоматизацията. 

Компанията твърди, че аерокосмическите и автомобилните инженери сега работят по летателни демонстратори с идея за бъдещето.

Превозното средство в действителност съставлява голям дрон с шест ротора и зона за пилотската кабина, сходна на автомобил. Единствените явни дизайнерски белези на Subaru са С-образните предни и задни светлини дружно с надписите и емблемите на Subaru. Честно казано, осветлението се усеща малко неуместно и наподобява идва от концепцията STi E-RA, показана предходната година.

Знаем, че той ще бъде електрифициран като всеки различен дрон, само че също така нямаме визия какъв обсег би трябвало да има или какъв брой бързо може да лети евентуално. Подобни електрически самолети с отвесно политане и кацане (eVTOL) като неотдавна показания Airspeeder Mk4 са способни на безумна мощ и скорости до 362 км/ч. 

Airspeeder не употребява чисто електрическо задвижване, а вместо това избира водородно електрическо такова. Предполагаме, че това се дължи на нуждата от бързо зареждане с гориво и икономисване на тегло, и би било забавно да забележим дали Subaru обмисля и тази технология.

Subaru не се е занимавала с водородни технологии, най-малко обществено, само че един от миноритарните ѝ притежатели – Toyota – го е направил.

Компанията тества водородни решения в моторните спортове и потребителските приложения, без значение дали става въпрос за водородни горивни кафези или за водородно горене. Задвижваният с водородни горивни кафези Mirai също се продава в Калифорния от години и през 2022 година претърпя доста възобновяване.

Toyota има повече опит с тази технология, в сравнение с процедура всеки различен авто производител в света, тъй че постоянно е допустимо част от тези познания да преминат в Subaru, като се има поради, че двете компании към този момент споделят технологии в коли като BRZ/GR86 и Solterra/bZ4X

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР