Суаповата линия не е еднократен ангажимент. Сделката с ЕЦБ ще

...
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Суаповата сделка ще ни даде по-добри условия за финансиране

Суаповата линия не е еднократен ангажимент. Сделката с ЕЦБ ще остане в действие толкоз, колкото е належащо. Това е близко съдействие и приготвя България за присъединяване във валутния механизъм. Това е причина за присъединението ни към Еврозоната.
Това съобщи пред bTV шефът на Българската национална банка Димитър Радев.

Българска народна банка подписа договорка с Европейската централна банка. Суаповата линия дава опция при нужда Българска народна банка да даде на ЕЦБ левове, а в подмяна да получи евро по закрепен курс.

" Причината за суаповата линия не е небходимостта от евро. Ние нямаме такава нужда. Това обаче нарежда България, знак е, че има доверие към нас. Това е доста значимо в условия на рецесия ", безапелационен беше Радев.

“Суаповата интервенция има цел да сътвори по-добри условия за финансиране. Това е част от целия този пакет от ограничения, които се ползват. Очаквам, че държавното управление ще излезе на интернационалните пазари. Имаме лукса да отхвърляме към момента. В добра позиция сме. Човек, който има потребност от заеми, ги получава, когато е в добра финансова позиция”, съобщи Радев.

Управителят на Българска народна банка отхвърли да разяснява по-широко въпросът с Българската банка за развиване и подписаната с колекторска компания договорка, което докара до отстраняването на Димитър Мавродиев.

" Това не е въпрос, който интересува Българска народна банка. Мисля, че се реагира доста добре. Акционерът предприе ограничения, които включваха промени в управлението ", изясни още Радев.

Управителят на Българска народна банка съобщи, че интензивно се работи по правенето на сюжети за излизане от рецесията. Те ще бъдат подготвени доникъде на годината и ще бъдат показани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР