Су-Вей Сие от Тайван и Вън Синюй от Китай триумфираха

...
Су-Вей Сие от Тайван и Вън Синюй от Китай триумфираха
Коментари Харесай

Су-Вей Сие и Вън Синюй спечелиха “Ролан Гарос” при двойките на жени

Су-Вей Сие от Тайван и Вън Синюй от Китай победиха с купата при двойките на дами на Откритото състезание по тенис на Франция. Азиатките се постановиха над тандема Лейла Фернандес от Канада и Тейлър Таунзенд от Съединени американски щати с 1:6, 7:6(5), 6:1. Постижението е удивително, тъй като това е едвам втория им шампионат дружно, откакто се събраха за първи път на шампионата в Страсбург.

Срещата мина през доста обрати, само че решаващите минути бяха във втория и при започване на третия сет, когато азиатската двойка направи пробив. Фернандес и Таунзенд можеха да се върнат в петия гейм, само че пропиляха четири брейк-пойнта, а по-късно позволиха и пробив.

37-годишната състезателка от Тайван Сие печели за пети път трофей от Големия шлем. Тя и китайката Пън Шуай завоюваха първото място през 2014-а година на “Ролан Гарос ”, а останалите й пристигнаха на Уимбълдън. И макар че не е играла в Големия шлем от 2021-а година поради контузии, тя се трансформира в преподавател и сътрудник за 21-годишната дебютантка Вън Синюй.

За Лейла Фернандес това е първо присъединяване на край на двойки, а Таунзенд досега в единствения си край на миналогодишното Открито състезание на Съединени американски щати на двойки с Кейти Макнали изгубиха от Барбора Крейчикова и Катерина Синиякова.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР