СУ Николай Катранов“ в Свищов спечели финансиране по проект на

...
СУ Николай Катранов“ в Свищов спечели финансиране по проект на
Коментари Харесай

Училище в Свищов развива отношенията между родителите, учениците и учебното заведение

СУ „ Николай Катранов “ в Свищов завоюва финансиране по план на Националната стратегия на МОН „ Заедно за всяко дете – 2018 година “, Модул „ Добри практики за взаимоотношение на просветителните институции с родителите “.

Целта на създаването „ Израстваме дружно “ е да накара родителите, ползвайки своя житейски и професионален опит, да се включат като наставници и обучители на своите деца и техните съученици за обосноваване към учене, поддръжка в израстването им и построяването на самокритика.

Целевата група на плана са учениците от 1 до 7 клас и техните родители или настойници.
Основната концепция е, че ангажираността и присъединяване на родителите като съидейник, сътрудник в учебните действия, ще стимулира и учениците към интензивност, ще покаже родителя в ролята му на въздействащ модел за държание и професионално израстване, който обогатява детското знание за света и се усвоява през прекарването и практическия опит.

Предвидени са поредност от забавни взаимни начинания с присъединяване на възпитаници, учители и родители – като тренинги, образования, пътувания из страната и Румъния.

В резултат на плануваните планови действия участниците ще покачат своите обществени и цивилен компетентности, умения за живот, компетентности по роден и непознат език, цифрови компетентности и знания по изкуства, както и лечебното им влияние.

Обученията и тренингите ще се организират от експерти – психолози за наставнически групи и възпитаници, само че и от родители, в тяхната значима професионална роля и опит, за учениците и учителите. Децата ще претърпяват и учат в непосреден контакт със средата и другата роля на родителите си.

Партньори на учебното заведение в осъществяването на плана ще са Община Свищов, локални неправителствени и бизнес организации, Общественият съвет и Училищното настоятелство при СУ „ Николай Катранов “, учебни заведения в град Зимнич, Румъния.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР