СУ Димчо Дебелянов“ във Варна ще остане в списъка на

...
СУ Димчо Дебелянов“ във Варна ще остане в списъка на
Коментари Харесай

СУ Д. Дебелянов във Варна ще остане в списъка на средищните училища

СУ " Димчо Дебелянов “ във Варна ще остане в листата на средищните учебни заведения и през новата 2018/2019 година Това взеха решение на днешното си съвещание членовете на ПК " Наука и обучение “ към Общинския съвет.

" Димчо Дебелянов “ е средищно от осем години и е единственото такова в община Варна. Заради централното му местонахождение в града и положителните транспортни връзки то е комфортно за учениците от околните села. А един от критериите за включване в листата на средищните учебни заведения е в школото да се образоват минимум 10 пътуващи възпитаници в наложителна учебна възраст от други обитаеми места, в които няма учебно заведение.

През новата образователна година " Димчо Дебелянов “ ще одобри 30 деца от две варненски села. От с. Звездица ще пътуват 24 възпитаници, а от с. Казашко – 6, като за тях ще бъде обезпечен безвъзмезден превоз, стана ясно на съвещанието.

В учебното заведение сега тече огромен ремонт с европейски средства по Оперативна програма " Региони в напредък “. След привършване на строително-ремонтните работи ще бъдат обезпечени условия за целодневна организация на образователния ден, в това число и обедно хранене, каквито са изискванията към средищните учебни заведения.

Днешното решение на ПК " Наука и обучение “ следва да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР