Су-35 е тежък изтребител с много по-дълъг ресурс от F-16.

...
Су-35 е тежък изтребител с много по-дълъг ресурс от F-16.
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Турция заплашва да купи Су-35, ако САЩ й откажат Ф-16

Су-35 е тежък изтребител с доста по-дълъг запас от F-16. Той превъзхожда американския аероплан в съвсем всички връзки, написа MWM. Турция предизвести Съединени американски щати, че е подготвена да купи Су-35, в случай че не може да се контракти с тях

Ръководителят на отдела за отбранителна индустрия на Турция Исмаил Демир предизвести, че страната ще обмисли закупуването на съветски изтребители Су-35С, в случай че Съединени американски щати откажат да й доставят съвременни F-16. " Ако няма F-16... Ще кажем, че Турция има други възможности. И всички те, в това число Су-35, се разискват ", сподели той. Предишни опити за придобиване на нови F-16 бяха изправени пред мощна опозиция на Съединени американски щати, като връзките сред двете страни се утежниха след несполучливия боен прелом в Анкара през 2016 година, за който мнозина упрекнаха Вашингтон. Турция и Русия договарят за придобиването на Су-35 от 2018 година Съобщава се, че договарянията са навлезли в началната линия още през октомври 2019 година, макар че мнозина считат, че Анкара е водена повече от предпочитание да окаже напън върху западните снабдители, в сравнение с от същински интерес към самолета.

Су-35 е тежък, двумоторен изтребител с доста по-дълъг живот и експлоатационни разноски от F-16, със обилни преимущества в съвсем всичко - от продължителността на полета и маневреността до датчиците и обсега. Отличните му характерности бяха демонстрирани в самата Турция през септември 2019 година, като сравнението никога не беше в интерес на F-16. Изтребителят е съвсем два пъти по-голям от F-16, само че не е съчетаем с оръжията на НАТО - вследствие на това ще бъде доста по-трудно да бъде включен в турските Военновъздушни сили, в сравнение с новите F-16. Турция към този момент лицензира по-стари разновидности на F-16, тъй че разполага с обширна инфраструктура и обилие от аварийни елементи. В допълнение, тя има богат опит в ръководството на този клас - макар че забележителна част от офицерите на Военновъздушни сили бяха лишени от независимост през 2016 година Друг минус на Су-35 е, че със закупуването му Турция е застрашена от нови наказания и по-нататъшна икономическа война със Съединени американски щати, които в сходство с признатото законодателство са длъжни да наложат наказания против всички купувачи на съветско оръжие.

Су-35 е тежък изтребител с доста по-дълъг запас от F-16. Той превъзхожда американския аероплан в съвсем всички връзки, написа MWM. Турция предизвести Съединени американски щати, че е подготвена да купи Су-35, в случай че не може да договаря с тях.

Ръководителят на отдела за отбранителна индустрия на Турция Исмаил Демир предизвести, че страната ще обмисли закупуването на съветски изтребители Су-35С, в случай че Съединени американски щати откажат да й доставят съвременни F-16. " Ако няма F-16... Ще кажем, че Турция има други възможности. И всички те, в това число Су-35, се разискват ", сподели той на 24 септември. Предишни опити за придобиване на нови F-16 бяха изправени пред мощна опозиция на Съединени американски щати, като връзките сред двете страни се утежниха след несполучливия боен прелом в Анкара през 2016 година, за който мнозина упрекнаха Вашингтон. Турция и Русия договарят за придобиването на Су-35 от 2018 година Съобщава се, че те са навлезли в началната линия още през октомври 2019 година, макар че мнозина считат, че Анкара е водена повече от предпочитание да окаже напън върху западните снабдители, в сравнение с от същински интерес към самолета.

Су-35 е тежък, двумоторен изтребител с доста по-дълъг живот и експлоатационни разноски от F-16, със обилни преимущества в съвсем всичко - от продължителността на полета и маневреността до датчиците и обсега. Отличните му характерности бяха демонстрирани в самата Турция през септември 2019 година, като сравнението никога не беше в интерес на F-16. Изтребителят е съвсем два пъти по-голям от F-16, само че не е съчетаем с оръжията на НАТО - вследствие на това ще бъде доста по-трудно да бъде включен в турските Военновъздушни сили, в сравнение с новите F-16. Турция към този момент лицензира по-стари разновидности на F-16, тъй че разполага с обширна инфраструктура и обилие от аварийни елементи. В допълнение, тя има богат опит в ръководството на този клас - макар че забележителна част от офицерите на Военновъздушни сили бяха лишени от независимост през 2016 година Друг минус на Су-35 е, че със закупуването му Турция е застрашена от нови наказания и по-нататъшна икономическа война със Съединени американски щати, които в сходство с признатото законодателство са длъжни да наложат наказания

Турските военновъздушни сили са най-големият задграничен оператор на F-16 с към 250 самолета в употреба, само че техният флот е стар и употребява остарели класове муниции от 90-те години и механично сканирани радари, уязвими на заглушаване. Новият вид на F-16 Block 70/72, който ще размени стареещия F-4 Phantom от епохата на Виетнамската война, разполага с радар с дейна фазирана решетка и усъвършенствани благоприятни условия за електронна война и е съчетаем с съвременни муниции - в това число AIM ракети въздух-въздух -120D, в случай че Вашингтон утвърди. Наскоро добити от Сирия и Гърция, изтребителите МиГ-29SMT и Rafale също имат електронно сканирани радари и по-мощни ракети въздух-въздух от AIM-120B, употребявани от турските F-16. Въпреки всички усъвършенствания, корпусът на F-16 от ден на ден се счита за стар: Военновъздушни сили на Съединени американски щати стопираха закупуването през 2005 година и доста огромни оператори, в това число Сингапур, Египет и Израел, последователно го изтеглят от употреба.

Интересът на Турция към осъвременените F-16 се появи, откакто Анкара беше отстранена от програмата за развиване на наследника от пето потомство, F-35, оставяйки изтребителя си без явен проект за рационализация. Връщането към F-16 в ера, когато те се купуват основно от клиенти с по-слабо развити стопански системи и дребни бюджети за защита, чак до недържавни участници, отразява съществено намаление на упоритостите на турските Военновъздушни сили - до момента в който техните съседи, за разлика от тях получават бойни самолети от по-висок клас. Например Израел купи F-35 (и Гърция може да последва примера), Саудитска Арабия и Катар купиха F-15SA/QA, Армения купи Су-30SM, а Египет купи МиГ-29М и вероятно Су-35.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР