Стюардите във Формула 1 вече ще имат право да налагат

...
Стюардите във Формула 1 вече ще имат право да налагат
Коментари Харесай

Промени в Международния спортен кодекс на ФИА заплашват пилотите от Формула 1 с глоби до един милион евро

Стюардите във Формула 1 към този момент ще имат право да постановат санкции в размер на до един милион евро, откакто Международната автомобилна федерация (ФИА) разгласи промени в нейни Международен състезателен кодекс, които бяха признати на изпълком в Женева.

До момента оптималната санкция, която можеше да получи един водач, бе в размер на 250 000 евро.

" Тази сума не беше променяна в последните 12 години и не отразява по никакъв метод актуалните потребности на моторните спортове ", обявиха от ФИА.

Във всички останали съревнования, които се организират под шапката на ФИА таванът на санкциите ще бъде 750 000 евро.

Решението за измененията в санкциите идва няколко седмици след дейностите на седемкратния международен първенец Люис Хамилтън, който след отпадането си от Гран при на Катар, се прибра в бокса, пресичайки спортното трасе, нарушавайки наредбите на ФИА. Това донесе на британеца глоба в размер на 50 000 евро.

Формула 1 обичайно е една от организациите, налагащи най-големи санкции в света на спорта. През 2007 година отборът на Макларън бе санкциониран със 100 милиона $, откакто бе махленски в шпионаж на противниците си от Ферари.

Друга смяна, която одобри ФИА по време на изпълкома в Женева, е възбраната за потребление на пиротехника по време на Гран при надпреварите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР