Стюардесите на American Airlines гласуват за разрешаване на стачка

...
Последните служители на авиацията, които гласуваха в подкрепа на стачка,
Коментари Харесай

Последните служители на авиацията, които гласуваха в подкрепа на стачка, са стюардесите на American Airlines.

Профсъюзът, който ги представлява, Асоциацията на професионалните стюардеси, съобщи, че 99,47% гласуват в подкрепа на гласуването на разрешение за стачка с 93% от членовете на синдиката.

„Ние се отдръпваме и се борим с корпоративната алчност, а корпоративната алчност е жива тук в American Airlines“, каза президентът на синдиката Джули Хедрик в сряда, който казва, че представлява повече от 26 000 работници.

„Гордеем се с напредъка, който постигнахме в преговорите с APFA, и очакваме с нетърпение да постигнем споразумение, което предоставя на нашите стюардеси реална и значима стойност“, каза говорител на American Airlines в изявление. „Разбираме, че гласуването за разрешение за стачка е един от важните начини, по които стюардесите изразяват желанието си да сключат сделка. Резултатите не променят нашия ангажимент и не ни отвличат от експедитивната работа за постигане на споразумение.“

Гласуването не означава, че скоро ще има стачка. Работниците в авиокомпаниите и техните работодатели са изправени пред поредица от дълги стъпки, преди да може да се проведе истинска стачка. Американски стюардеси, които не са на служба, провеждат информационни пикети на дузина летища в цялата страна в сряда.

По-рано тази година пилотите на American и Southwest Airlines гласуваха за разрешаване на стачка. Оттогава американските пилоти ратифицираха нов договор с работодателя си.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР