Стюардеса с 20-годишен опит зад гърба си, разкрива някои от

...
Стюардеса с 20-годишен опит зад гърба си, разкрива някои от
Коментари Харесай

Стюардеса разкрива някои от тайните на пътуването със самолет

Стюардеса с 20-годишен опит зад тила си, разкрива някои от тайните на пътуването със аероплан, които безспорно ще създадат полета ви по-лек.

Не е загадка, че за мнозина специалността стюардеса е освен любопитна, а и много тайнствена. Тя разкрива, че повода, заради която постоянно наподобяват свежи, макар дългите полети, е приглушеното осветяване в самолета. 

Малцина да вземем за пример са наясно с обстоятелството, че сядайки в редицата до спешния излаз, вие също бивате натоварени с отговорности при възникването на възможна спешна обстановка. Разбира се не сте длъжни и в случай че не желаете, постоянно можете да помолите стюардесата да откри някой, който ще се съгласи да заеме това място, поради обстоятелството, че има повече свободно пространство за краката.

Стюардесата не крие, че работата им би била в пъти по-лека, в случай че пасажерите се отнасят с тях като с човешки същества, а не като с част от оборудването. Споделя, че съвършената усмивка на стюардесата е трудноприложима, когато всички в близост са навъсени.

Сред най-неприятните неща, които се случват със стюардесите на борда, тя показва докосването от страна на пасажерите, както и говоренето с тях, когато не се сещат да си махнат слушалките от ушите.

Когато летят отвън служебните си отговорности със аероплан, не се радват на особено отношение. Единственото, което могат да получат като бонус е цялостна чаша с газирана вода и ново другарство  с някой от екипа на самолета. Освен това уведомяват сътрудниците си, че са на борда, с цел да може да са в помощ при възможна спешна обстановка.

Съветът й към майки с дребни деца е да не се тормозят, в случай че ще летят с тях за пръв път, защото децата постоянно усещат напрежението. Освен дреболиите, с които бихте могли да занимавате детето по време на полет, е добре да вземете и детската му седалка, при все, че е много тежка. По този метод то ще има опцията да седна по-нависоко и да гледа през илюминатора. 

Онези, които се опасяват от високото и в частност от полетите със аероплан, е добре да концентрират мислите си върху нещо прелестно или пък да заредят таблета си с нещо, което обичат да гледат. Така ще останат с чувството, че са се потопили в уюта на личния си хол.

Дългогодишната стюардеса акцентира, че най-голямата илюзия за тях е, че са на борда единствено в услуга на клиента и добавя, че в действителност тяхната съществена задача е да се грижат за сигурността на пасажерите. Преди Втората международна война всички стюардеси, са били медицински сестри. По време на войната обаче доста от тях изоставили летенето, защото се налагало да оказват помощ на фронта и заради тази причина условието отпаднало.

Втората огромна илюзия е, че тази специалност е доста блестяща. Малцина са наясно с обстоятелството, че работните им дни са доста дълги, а нощите им – къси. Често пъти не могат да се насладят на хубостите на новите дестинации, тъй като стоят по нощници в стаите си и към този момент нямат сили за разходки.

В умозаключение показва, че да бъдеш стюардеса не е специалност, а предопределение, изменящо целия ти метод на живот. 
Източник: Уикенд 



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР