Стюардеса от американската авиокомпания Frontier Airlines е проявила изключително хладнокръвие

...
Стюардеса от американската авиокомпания Frontier Airlines е проявила изключително хладнокръвие
Коментари Харесай

Стюардеса изроди недоносено бебе в самолет СНИМКИ

Стюардеса от американската самолетна компания Frontier Airlines е показала извънредно самообладание и професионализъм и помогнала на пътничка да роди по време на полет, заяви „ Евронюз “. Когато 35-годишната Даяна Джиралдо забелязала, че майката има контракции по време на тричасовия нощен полет от Колорадо до Флорида, тя се намесила, с цел да помогне.

Водите на 27-годишната Шакерия Мартин изтекли няколко седмици преди термина и се наложило Джиралдо да изроди бебето в тоалетната на самолета. Но изключителният ѝ професионализъм не завършил с това.

" Най-голямото ми терзание беше, че когато бебето излезе, то не се движеше ", сподели Джиралдо пред кореспонденти на Орландо ТВ.

" Щом не диша, значи има нещо в дихателните си пътища, което допускам, че е околоплодна течност. Не съм доктор, само че допуснах, че тъкмо това блокира дихателните пътища на новороденото ".

Джиралдо взела бързо решение и почнала да прави леки компресии на гръдния панер, разтривайки в това време гърба на момиченцето, с цел да подтиква белите му дробове. Екипът употребявал и кислородна маска за бебето, което единствено няколко минути по-късно почнало да диша независимо.





В знак на признателност за благополучното раждане Мартин дала на родената си във въздуха щерка името Джадалин Скай. " Целият екипаж в действителност свърши страхотна работа ", споделя капитан Крис Най. " Прехвърлих ръководството на моя първи офицер, до момента в който координирах отклоняването.

" Диспечерите също свършиха чудесна работа, като предложиха летище Пенсакола [във Флорида] и приготвиха излаз и парамедици за нас. Това беше добре свършена работа и бях благополучен да видя по какъв начин всички работят дружно за сполучливото предаване на новородено на борда на аероплан! ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР