style=margin-bottom: 0in; background: #ffffff; line-height: 100%;>Новият стар треньор на Ботев

...
style=margin-bottom: 0in; background: #ffffff; line-height: 100%;>Новият стар треньор на Ботев
Коментари Харесай

Даниел Моралес пред Efirbet: Болно ми е, че Ботев Враца се бори за оцеляване

style= " margin-bottom: 0in; background: #ffffff; line-height: 100%; " > Новият остарял треньор на Ботев Враца, Даниел Моралес, даде извънредно изявление за уеб страницата. Неговият втори интервал отпред на отбора стартира с победа и вярата ще е резултатите да са все по този начин мощни. Самият експерт изрази съжалението си, че още веднъж клубът ще би трябвало да се бори за елитния си статут в efbet Лига, само че добави, че зависи от него и играчите, с цел да вдигнат равнището и да не позволяват това да е действителността отсега нататък.

Моралес приказва и за разликите сред сегашния си престой и първия отпред на врачани. Той посочи, че в този момент клубът е доста по-стабилен финансово и това ще разреши да се мисли за по-добри достижения. Младият треньор не пропусна и да приказва за това какво е належащо за построяването на качествени млади играчи.

Здравейте, господин Моралес! Завръщането Ви беше победоносно в Ботев Враца. Как се чувствате да сте още веднъж отпред на клуба?

Здравейте, прибирам се във Враца с огромно наслаждение. Това е място, където ми гласоподават доверие. Най-важното за даден клуб е стабилността и поддържането на увереността на футболистите, които пазят емблемата на клуба.

Мина към година от предходния Ви престой. Какви разлики виждате и в положителен, или отрицателен аспект са тези разлики?

Минаха единствено 6 месеца от първия ми престой в клуба. В момента най-положителното е, че Ботев е в положителни ръце. Ръцете на врачани. Има усъвършенстване във финансовото положение на клуба, той е по-стабилен, а това води до възстановяване качеството на наличните футболисти.

С какво и Вие ще сте по-различен в метода си този път?

Когато познаваш мястото и хората, постоянно е по-лесно. Опитът да си бил треньор на обещано място един път оказва помощ и постоянно наподобява по-лесно втория път. Това обаче никога не прави работата по-лесна. Трябва да се трудя повече от първия път, когато бях тук и сигурно ще го направя.

Лесно ли приехте офертата да се завърнете в отбора?

Искам първо да благодаря на ЦСКА 1948, където бях поел едногодишен ангажимент да развъртвам третия тим на отбора. Любослав Пенев поддържа моето предпочитание да се завърна във Враца и сигурно това ми оказа помощ, с цел да взема решението си.

През този сезон започнахте отпред на третия тим на ЦСКА 1948 в Трета л ига. Кои бяха най-големите провокации пред Вас там?

Със сигурност главното предизвикателство беше да изградим един млад тим, с футболисти сред 17 и 18 години, който да взе участие в Трета лига. Трябваше да се приготвят момчетата за сложния преход от юношеския към мъжкия футбол.

В този интервал имахте опция да работите с доста млади играчи. Ще Ви помогне ли това за дуелите в Ботев Враца, защото тук още веднъж групата от състезатели включва доста млад оци ?

Мисля, че доста хора познават моята история на работа с млади играчи. Не се опасявам, те се нуждаят от поддръжка и вярно отношение, само че имат потребност и от дисциплинираност, отдаденост. За реализиране на положителни резултати би трябвало да са подготвени да се откажат от доста неща. Истината е, че нещата са разнообразни спрямо времето, в което аз бях деен футболист. Сега във Враца още веднъж срещам млади футболисти, само че има и по-опитни играчи, което е доста значимо за развиването на по-младите. Това е подчиненост и естествен развой във футбола.

По-лесно или по-трудно е да се работи с млади играчи?

Тук всичко зависи от съответния състезател. По-младите постоянно имат потребност от повече схващане. Аз постоянно споделям, че когато сa млади, не би трябвало просто да ги тренираш, а и е нужно да ги учиш. Ясно е, че процесът лишава повече време, по тази причина доста треньори харесват футболисти с повече опит, тъй като във футбола, в случай че няма резултати, гаранцията да продължиш на да обещано място е съвсем нулева.

Знаем, че постигането на неизменност е измежду най-сложните задания във футбола. Как ще се справите с тази задача в Ботев Враца?

Освен с доста работа не виждам различен вид. Не имам вяра единствено на шанс, а по-скоро се уповавам на моята работа и на моите състезатели.

Каква е поставената пред Вас цел в Ботев Враца и каква си поставяте персонално Вие?

Вече ме боли, когато споделят, че тимът ще се бори за оцеляване. Футболистите би трябвало да знаят, че там са техните имена и би трябвало да се борят във всеки мач. Само по този начин можем да се качим едно равнище нагоре. Искам тимът и клубът да се развиват и хората в града да се радват, че има подобен добър тим.

Как Ви се коства равнището на efbet Лига през този сезон?

До момента има много завладяващи мачове. Изглежда има конкуренция и шампионата е по-оспорвано от предходната година. Дано това продължи до края на шампионата.

През предишния уикенд беше огромното дерби сред Левски и ЦСКА. Видяхте ли два отбора, които са подготвени да затруднят Лудогорец същински в борбата за купата?

Не мисля, че единствено тези два отбора могат да затруднят първенеца. Има тимове като ЦСКА 1948, Локо Пловдив, Черно море, които демонстрират непоклатимост в резултатите. Другите тимове също могат да откраднат точки от грандовете.

И за край, господин Моралес – какво си пожелавате в персонален и професионален проект до края на годината?

Като българин искам на моето семейство и на всички вас доста здраве и благословия от Бога. В професионален проект желая да се развъртвам като треньор, да съм по-добър в това, което обичам да върша.

 
 

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР