Студентският съвет на Варненския свободен университет Черноризец Храбър ще връчи

...
Студентският съвет на Варненския свободен университет Черноризец Храбър ще връчи
Коментари Харесай

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър ще наградят най-сплотния екип на Националното състезание за креативни умения Varna Spaghetti Engineering

Студентският съвет на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър " ще връчи приз за най-сплотен екип на един от 13-те тима, които ще вземат присъединяване в осмото издание на Националното съревнование за изобретателни умения " Varna Spaghetti Engineering ". 13-те училищен групи ще показват водещите професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия в страната. Тази година те ще се състезават в проектирането и строителството на кули от спагети.

Събитието ще се организира на 1 април 2023 година, уредник и хазаин по традиция е катедра „ Строителство на здания и уреди " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ". Екипът на надпреварата е притежател на Награда „ Варна " за 2019 година

Официалното разкриване на Националното съревнование ще е в 9:00 ч. в зала 1 на Учебно-спортния комплекс на университета. От 9:30 до 11:30 ч. ще тече спортното време за 13-те училищен тричленни тима. Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия във Варна ще бъде показана от три тима, с по два са София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново, а Шумен и Бургас - с по един. Ментори на тимовете ще бъдат 13 студенти на Варненския свободен университет от специалностите „ Строителство на здания и уреди " и „ Архитектура ". Всяка от спортните групи ще разполага с основа за структура с линия на застрояването, 400 г спагети, 5 силиконови пълнителя и револвер за тях, линия, макетен нож. Според регламента, основата на кулите би трябвало да се впише в дадена строителна обстановка, а най-високата точка да сплотява най-малко три спагети (решения вид „ антена " няма да се зачитат).

Проектите ще бъдат оценени от петчленно жури в състав: доцент доктор инж. Иван Павлов – и.д. началник на катедра „ Строителство на здания и уреди " на ВСУ „ Черноризец Храбър ", инж. Снежана Милева ръководител на Камарата на инженерите в капиталовото планиране – Регионална гилдия Варна, инж. Стамат Стаматов от Камарата на строителите в България – Варна, арх. Николай Рачински – ръководител на Съюза на архитектите в България – Варна и арх. Георги Найденов от Камарата на архитектите в България – Регионална гилдия – Варна. Журито ще прави оценка макетите от спагети по височина, стройност, изгодност, резистентност на земетръс и креативност. Журито ще дефинира тимът победител и подгласници на второ и трето място, които ще получат парични и предметни награди.

Студентското жури ще отличи тима, който е най-сплотен. В състава на журито са Цветан Митев - ръководител на Студентския съвет и студент по архитектура, Боян Кърлиев - студент от компетентност " Строителство на здания и уреди ", а третият глас ще бъде на " златния клас " на студентите - ментори на тимовете. Най-сплотеният училищен тим ще получи специфичния плакет на Студентския съвет на ВСУ " Черноризец Храбър ", грамота и награди.

Националното съревнование за изобретателни умения „ Varna Spaghetti Engineering " е един от най-успешните формати за поощряване на ексцентричното мислене и въображение на младежите. Катедра „ Строителство на здания и уреди " на Варненския свободен университет събира на едно място възпитаници от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия, студенти от ВСУ „ Черноризец Храбър " и експерти от строителния отрасъл, за основаването на неповторими структури от спагети, като предизвика креативност, досетливост, отборен дух и дружно с това развива интереса към специалността на строителя.

По традиция сътрудниците, подкрепящи плана, са „ Савимекс " ЕООД с артикули " Златен клас ", Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в капиталовото планиране. Вестник " Строител " - формалното издание на Камарата на строителите в България, е медиен сътрудник на събитието.

Подробна информация и фотоси от предходните издания на " Varna Spaghetti Engineering " ще намерите на:. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР