Студентският съвет на Варненския свободен университет Черноризец Храбър организира научен

...
Студентският съвет на Варненския свободен университет Черноризец Храбър организира научен
Коментари Харесай

Студенти и експерти обсъждат проблемите на регионалното развитие и кръговата икономика

Студентският съвет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " провежда теоретичен конгрес на тематика „ Съвременни проблеми на районното развиване и градоустройството ", както и студентски конкурс на тематика " Кръгова стопанска система ".

Събитията ще се проведат на 12 и 13 ноември. Официалното разкриване е на 12 ноември (събота) от 10 ч. в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс на университета. Поканени са представители на държавната и общинската администрации, ръководителите на районните колегии на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите, както и академичното управление на университета.

Студенти от разнообразни български университети и възпитаници от междинни учебни заведения ще показват свои отчети в научния конгрес. Участие ще вземат специалисти и преподаватели. Модератори на събитието са Аксу Осман – студент в компетентност „ Право “ и Тервел Чорбаджийски – първокурсник в компетентност „ Психология “.

Форумът е част от научноизследователската активност на студентската организация на ВСУ „ Черноризец Храбър “, която тази година отбелязва 25 години от основаването си. В другите модули ще бъдат показани студентски отчети и експертни разработки, след което ще се организира полемика. Темата, която сплотява всички посочени професионални посоки, e „ Съвременни проблеми на районното развиване и градоустройството “. Паралелно с това ще бъдат наранени значими тематики, отнасящи се до районите и градоустройствените решения на огромните градове.

В рамките на състезанието „ Кръгова стопанска система " ще бъдат показани въвеждащи лекции, за това какво съставлява тя в другите професионални посоки. На студентите ще бъдат дадени задачи по съответни проблеми. По-късно те ще презентират своите решения по тях. Представилите се на най-високо равнище студенти ще бъдат отличени с грамоти и награди.

Събитието се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР