Студентските съвети към висшите учебни заведения във Варна ще могат

...
Студентските съвети към висшите учебни заведения във Варна ще могат
Коментари Харесай

Варненски студенти ще могат да ползват помещения в Младежкия дом

Студентските препоръки към висшите образователни заведения във Варна ще могат да употребяват Зала 17 и Концертната зала в Младежкия дом по график. Достъпна през летните месеци от май до октомври ще бъде и терасата на Младежкия дом.

За това се договориха на среща заместник-кметът по обучение, просвета и спорт Павел Попов и представители на студентските препоръки към пет от варненските университети – Медицинския университет, Икономическия университет, Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “, Техническия университет и Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “.

Младежите желаеха съдействието на управлението на Община Варна за обезпечаване на повече открити и закрити пространства, в които да организират разнообразни взаимни начинания и срещи , визирайки практиката на образователни заведения от други страни.

Градинката против Младежкия дом може да се обособи като намерено зелено пространство , което да се употребява от студентите.

Тя е ситуирана наоколо до три от университетите – Икономическия, Медицинския и ВВМУ, а за Техническия университет има комфортен превоз. Това предложиха представителите на студентските препоръки от университетите.

Идеята е забавна, чакаме вашите съответни оферти, които би трябвало да се обсъдят в това число и с необятната общност, сподели по време на срещата Павел Попов.
Той разясни, че Община Варна приготвя план за създаване на Черноморски юношески център в кв. „ Аспарухово “, който ще обезпечи пространства за студентите.

Представителите на студентските препоръки желаеха смяна на Статута на годишните поименни студентски награди , които всяка година присъжда Община Варна. Те пожелаха по-дълги периоди за разискване и входиране на предложенията, както и смяна на категориите на премиите.

Студентските препоръки ще предложат корекции, които ще бъдат оповестени и подложени на публично разискване стана ясно още по време на срещата.

Ползване на електрически колела и споделен превоз са ограничения, които предложи заместник-кметът Павел Попов в отговор на запитвания на студентите във връзка дефицита тук-там за паркиране до университетите.

Разчитаме, че вие като младежи, сте по-мобилни и ще поощрите по-иновативните подходи, означи заместник-кметът. Той уточни, че ще ревизира дали има опция за увеличение на курсовете на рейс № 9, който обслужва спирки наоколо до Варненския свободен университет.
На срещата на заместник-кмета и представители на студентските препоръки участваха още шефът на дирекция „ Образование и юношески действия “ Лилия Христова и началниците на двата общински отдела Елена Кенарова и Радка Тодорова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР