Студентка е осъдена на две години затвор, след като решава

...
Студентка е осъдена на две години затвор, след като решава
Коментари Харесай

Осъдиха студентка, прекратила бременността си с хапчета 


Студентка е наказана на две години затвор, откакто взема решение да приключи бременността си. Момичето взело хапчета, с които да отстрани нежеланото бебе.

20-годишната жена към този момент е майка на двегодишно момиченце. Лора (което не е същинското ѝ име) споделя в съда, че е забременяла принудително от колегата си.


„ Прокуратурата сподели, че в случай че не се призная за отговорна, ще ме обвинят в ликвидиране на дете и евентуално ще отида в пандиза до живот, “ споделя тя.

Въпреки че абортът е позволен, той към момента е публично незаконно действие в Обединеното кралство – като се изключи Северна Ирландия, където беше декриминализиран през 2019 година

Съгласно Закона за абортите и Закона за човешкото оплождане и ембриологията от 1990 година, абортът е позволен до 24 седмици от бременността, в случай че има риск за физическото или психическото здраве на дамата или съществуващите ѝ деца.

Но преди да може да се извърши аборт, двама лекари би трябвало да се уверят, че са изпълнени условията на Закона за абортите и би трябвало да подпишат документ, който да разреши процедурата.

Ако една жена си обезпечи импровизиран аборт посредством лекарства, без да е минала през този развой, това може да бъде престъпно закононарушение според Закона за закононарушенията против личността от 1861 година Максималното наказване е пожизнен затвор.

Новите закони, признати по време на пандемията, разрешават хапчетата за аборт да се одобряват вкъщи до 10 седмици от бременността, само че по-късните аборти би трябвало да се правят в здравно заведение.

Лора приканва за смяна в закона, като споделя, че дамите, които вършат противозаконен аборт, го вършат единствено когато в действителност нямат различен избор.

Младата майка в последна сметка се дипломира, откакто излежава двегодишна присъда, само че споделя, че към момента сънува кошмари от изживяното.

„ Виждала съм неща, които никое човешко създание не би трябвало да вижда. Условията на живот на тези дами е непоносимо. И не бих го поискал на нито едно човешко създание.

„ Видях хора да се обесват, да режат китките и краката си. Намирах се в среда, в които бях уязвима, а по-късно се смесих с хора, които са насилници. Затворът за мен не беше безвредно място, “ споделя още Лора.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР