Студентите празнуват днес! В началото празникът е бил отбелязван на

...
Студентите празнуват днес! В началото празникът е бил отбелязван на
Коментари Харесай

Студентите празнуват 8 декември

Студентите честват през днешния ден! В началото празникът е бил отбелязван на 25 ноември от Софийския университет в деня на Св. Климент Охридски.

През годините обаче 8-ми декември се трансформира в празник освен на студентите в Софийския университет, а на всички кандидат-висшисти. По традиция това е неучебен ден.

Тази година, с цел да честват, с изключение на с положително въодушевление и джобни, студентите би трябвало да разполагат и със зелени документи.

В интернет към този момент се появи информация, че доста от студентите ще търсят различен вид, като си купят „ временен” документ от техни познати, които имат подобен.

„ Имаме доста поръчки за тази вечер. Работим при избрани ограничавания поради зеления документ. Всяка вечер чакаме инспекции от РЗИ. Съветвам хората да не се пробват да лъжат, тъй като сверяваме имената от документа с тези от персоналната карта” описа в ефира на „ Здравей, България” Мартин Михайлов, притежател на заведение в София.

В Банско механи, заведения и заведения за хранене още нощес се изпълниха със студенти. На места обаче се оказа, че младежите могат да влизат и с непознат документ, без никой да разбере за това.

„ Честно казано, не ми желаеха никакъв документ, с изключение на документа. Тоест, нямаше по какъв начин да потвърдя дали е мой”, показа студентка.

Купонът за огромна част от студентите в Банско тази година ще продължи тъкмо 48 ч., тъй като тъкмо толкоз важи валидността на антигенния тест.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР