Студентите поискаха да бъдат върнати в университетите и твърде продължителното

...
Студентите поискаха да бъдат върнати в университетите и твърде продължителното
Коментари Харесай

Студентите поискаха Денков и Сербезова да ги върнат в университетите |

Студентите желаеха да бъдат върнати в университетите и прекомерно продължителното онлайн образование да бъде прекъснато.

Националното посланичество на студентските препоръки в България изпрати позиция с пет претенции до министрите на опазването на здравето и образованието Асена Сербезова и акад. Николай Денков. Те са:

" 1. Настояваме образователните занятия да бъдат обновени в най-кратък период, като бъдат въведени гъвкави ограничения за присъствени форми на образование. Сегашните условия за 100% зелен документ са неизпълними в огромен брой висши учебни заведения.

2. Настояваме от 1 март при понижаване на броят на случаите зеленият документ да отпадне.

3. Настояваме да се даде опция на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да вършат безвъзмездни антигенни проби, които да бъдат закупени от страна на страната.

4. Настояваме страната да планува спомагателни средства към университетите за съоръжение на зали/интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване/за провеждането на хибридна форма на образование.

5. Настояваме всяко висше учебно заведение да разполага с пунктове за тестване с антигенен и PCR тест ".

От 21.10.2021 година студентите още веднъж учат онлайн поради пандемията и " това оказва отрицателен резултат върху качеството на просветителния развой ", пишат от НПСС и допълват, че по този начин студентите не могат да организират занятия и практики, " които са основна част от тяхното следване ".

" През последната седмица управлението на НПСС организира поредност от срещи с сътрудниците от страната. Всички 51 ВУ се сплотиха за присъствена форма на образование и точно поради това се обръщаме към Вас за навременни ограничения. Студентската общественост се надява, че ще бъде дадена по-добра опция на висшите учебни заведения да организират занятията си в присъствена форма ", се споделя още в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР