Студентите от Варненския свободен университет Димитър Неделчев и Емре Бейзат

...
Студентите от Варненския свободен университет Димитър Неделчев и Емре Бейзат
Коментари Харесай

Студенти на Варненския свободен университет взеха участие в симулацията #ConSIMium на ЕС в Брюксел

Студентите от Варненския свободен университет Димитър Неделчев и Емре Бейзат бяха част от българския тим, който показа страната ни в Брюксел в проведената от Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз симулация #ConSIMium. Димитър Неделчев влезе в ролята на дипломат на България, а Емре Бейзат бе публицист, отразяващ работата на Съвета на Европейския съюз. Тази година студентите водеха дипломатически договаряния, свързани с регулациите на Европейски Съюз в региона на изкуствния разсъдък и киберустойчивостта.

Димитър Неделчев е третокурсник в компетентност " Право “ на Варненския свободен университет. Той е ученик на ГПЧЕ " Йоан Екзарх " – Варна и владее чудесно немски и британски език. В качеството си на дипломат на България Димитър Неделчев съобщи по време на договарянията: " Възприемането на изкуствения разсъдък защищава дребния бизнес, укрепва сериозната инфраструктура и ускорява напъните против тероризма и престъпността “.

Емре Бейзат е първокурсник в " Международен бизнес “, компетентност, която учи на британски език. Той бе измежду най-младите представители на студентската общественост в симулацията #ConSIMium. Емре е зам.-председател на Студентски съвет на университета.

Журналистическият материал, квалифициран от Емре Бейзат за бюлетина на форума бе озаглавен " Отключване на капацитета: Пътуването на България към границата на изкуствения разсъдък “. В него се споделя: " На фона на бързата цифрова промяна, Европейският съвет акцентира устрема на Европа към дигитален суверенитет, като се стреми към обективни изгоди и стратегическа автономност. България се концентрира върху нововъведенията в областта на изкуствения разсъдък в селското стопанство, като цели да рационализира процесите на дребните и междинните предприятия, като в същото време предизвиква синергията сред науката и бизнеса. От решаващо значение е положителната съгласуваност, включването на частния бранш и подобряването на ръководството на рецесии. България стратегически напредва в полето на изкуствения разсъдък с фокус върху индивида, като дава приоритет и на развиването на инфраструктурата, с цел да усъвършенства своята самостоятелност при навигиране в цифровия пейзаж “.

Българският тим посочи, че има за цел да обезпечи удобни резултати, които са в сходство с националните ползи, насърчавайки икономическия напредък, стабилността и съдействието, като в същото време пази суверенитета и автономията.

В рамките на симулацията, студентите се срещнаха с дипломат Румен Александров от Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз, както и с други дипломати, които ги срещнаха с работата си и им дадоха скъпи насоки за представянето им. Студентите имаха опция да се срещнат и обменят хрумвания със свои сътрудници от разнообразни елементи на Европа.

Димитър и Емре се показаха ослепително в отбрана на позицията на страната ни. Те работиха дружно с Никол Делчева и Васил Малчев от Философския факултет на СУ " Св. Климент Охридски “, и Гергана Цветкова и Емилиян Енчев от ИУ - Варна. Отборът ни бе воден от националния координатор гл. ас. доктор Деница Хинкова.

#ConSIMium е симулационно прекарване в Съвета, в което вземат участие студентски екипи от 27 страни – членки на Европейски Съюз. Студентите от всеки народен тим влизат в функциите на министър-председател, дипломат на страната, министър по европейските въпроси, публицисти и специалисти. Те вземат участие директно в симулираните договаряния сред страните членки в процеса на взимане на решения на европейско ниво. Събитието се организира в Дома на Европа в Брюксел, като в нея участваха над 160 младежи от всички страни-членки на Европейски Съюз.

ВСУ " Черноризец Храбър " имаше представители и на първото издание на ConSIMium, което се организира в Брюксел през февруари 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР