Студентите от специалност Финанси и счетоводство“ на Пловдивски университет Паисий

...
Студентите от специалност Финанси и счетоводство“ на Пловдивски университет Паисий
Коментари Харесай

Студенти от Пловдивския университет научиха за предимствата на ERP системите

Студентите от компетентност " Финанси и счетоводство “ на Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “ имаха опция да се срещнат със системите от клас ERP, както и други бизнес софтуерни решения, като по този метод съумяха да се допрян до действителни бизнес практики и проблеми.

Лекцията беше водена от Стефан Николов – дълготраен специалист в региона и притежател на софтуерната компания ITC Consult, а гостуването му в университета е по самодейност на проф. доктор Станимир Кабаиванов – декан на Факултет по стопански и обществени науки.

Стефан Николов показа преимуществата при потреблението на ERP системите в счетоводството. По време на лекцията си той срещна студентите с ERP като програмен продукт, който се употребява и за счетоводни цели, както и това какви са главните разлики и позитивните страни на този клас системи.

" Ролята на счетоводителя става все по-важна в актуалната бизнес среда. Вече има редица софтуерни решения, които автоматизират огромна част от процесите. Това обаче не значи, че счетоводителите стават непотребни, а в противен случай – тяхната функционалност се трансформира и от тях се чака да оказват помощ на бизнеса да се развива и да взима верни решения, с цел да реализира резистентност “, показа Стефан Николов пред бъдещите млади счетоводители.

През последните години софтуерната компания ITC Consult развива дълготрайна тактика за поддръжка на образованието в България. Екипът от експерти взе участие в редица профилирани образования за да подкрепи студентите в тяхното образование и да им даде опция да се допрян до действителна бизнес среда.

Представители на ITC Consult са гост-лектори в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “, Технически университет в София и Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси. Експерти от софтуерната компания са и непрекъснати преподаватели по дисциплините " Системи за ръководство на ресурсите на предприятието “ и " Внедряване на системи за ръководство на бизнеса “ в единствената по рода си магистърска стратегия " Бизнес програмен продукт и ERP платформи “, която ERP Academy осъществя взаимно с Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР