Студентите от Русенския университет Ангел Кънчев“ са превърнали благотворителността в

...
Студентите от Русенския университет Ангел Кънчев“ са превърнали благотворителността в
Коментари Харесай

Студентите от Русе превръщат благотворителността в своя мисия


Студентите от Русенския университет „ Ангел Кънчев “ са трансформирали благотворителността в своя задача. Младите хора от другите клубове в образователното заведение непрекъснато провеждат разнообразни начинания, с които оказват помощ освен на хора в потребност, само че и на свои сътрудници в неравностойно състояние, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Сред най-активните са студентите от клуба за изобразително изкуство „ Палитра “, управителен от Валентина Радева. Техните изложения се провеждат освен по празници, а и през цялата година, а събраните средства оказват помощ на техни сътрудници в усложнение да платят семестриалните си такси и да купуват профилирана литература.

Най-новата експозиция с благотворителна цел, подредена от младите създатели, показва съдове с декупаж, картички, декорирани декорации от дърво и най-интересното- характерни картини. „ Докато предходната година акцентът ни беше върху произведения с естествени материали, в този момент демонстрираме картини, направени с една много трудоемка техника. Те наподобяват направата на гоблени, само че вместо с конци се вършат с мъниста.

Самото сглобяване става посредством налепяне със специфичен инструмент на всички детайли върху повърхността. Камъчетата и мънистата, които се инсталират, пречупват светлината по този начин, че пресъздават една триизмерност на изделието и то в действителност става доста красиво във приключения му тип, с всички нюанси на изображението “, споделя Валентина Радева.

Самите студенти дефинират творбите си като неповторими освен, тъй като всичко е направено ръчно, а тъй като са основани от сърце. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР