Студентите на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ са една от най-големите

...
Студентите на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ са една от най-големите
Коментари Харесай

Студентите в ПУ искат зелен сертификат

Студентите на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ са една от най-големите университетски общности в страната, и като част от Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС), поддържаме изразената от него позиция, обвързвана с присъственото образование и използването на „ зеления документ “ във висшите учебни заведения.

Това се споделя в публично мнение на Студентския съвет на висшето учебно заведение в Пловдив, признато през днешния ден.

Нормално е позициите на учащите се в Пловдивския университет да са многообразни и разнородни, само че поради епидемиологичната ситуацията в страната, считаме, че би трябвало да се съобразим с настоящата нормативна уредба в Република България. Ако желаеме смяна, то тя би трябвало да бъде направена по най-безопасен за всички ни метод, изясняват от Студентския съвет.

Ето за какво даже и условието за съществуване на „ зелен документ “ да отпадне, при опазване на високите равнища на заболеваемост в страната (потвърдени случаи на Covid-19), завръщането на студентите в присъствената форма на образование би било безпредметно и застрашаващо здравето на представителите на академичната общественост. Здравето е висше човешко богатство и главно право, което е и би трябвало да бъде водеща позиция при решаването на сходни въпроси, акцентират студентите на най-старото висше учебно заведение в Южна България.

* НПСС сплотява цялата студентска общественост в Република България. Като законоустановен орган, неговата конструкция и състав се дефинират съгласно Закона за висшето обучение и Правилника на организацията.

Повече за позицията на НПСС – https://npss.bg/news/item/524-vu-zelen?fbclid=IwAR22ykfnH6ojdEJZewGW4HIPR5Uh3zk7L3Np7cy9t4p_bI-oVWECsHWag2g

 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР