Студенти, ученици и хора с интереси в технологиите могат да

...
Студенти, ученици и хора с интереси в технологиите могат да
Коментари Харесай

 Състезание „Дни на Роботиката” насърчава иновациите


Студенти, възпитаници и хора с ползи в технологиите могат да вземат участие в надпреварата „ Дни на Роботиката ” в края на април (снимка: Robo Days’23)

Дни на  Р оботиката ”, т радиционната самодейност на клуба по Роботика към Технически университет – София, ще се организира тази година на 28-ми и 29-ти април. Събитието цели да насърчи и стимулира развиването на роботиката и нововъведенията в региона на технологиите, оповестиха уредниците .

Инициативата включва лекции, работилници и надпревари, които са насочени към студенти, възпитаници и хора с ползи в техническите сфери. В тазгодишната конкуренция ще се одобряват планове в следните категории:

Състезанието към ТУ-София е отворено както за независими участници, по този начин и за учебни екипи и/или учебни започващи компании. Участниците могат да бъдат от 11- до 33-годишна възраст. За всички ментори/учители, записани в конкуренцията, е планувано особено образование, което ще се организира по време на спортните дни.

Участниците, които се класират на първите три места в обособените спортни категории, ще имат преимущество при кандидатстване в компетентност „ АИУТ ” – „ Автоматика осведомителна и ръководеща и техника ” на факултет Автоматика при ТУ-София, като техният избор ще бъде преференциален по отношение на останалите кандидат-студенти в акцията за 2023 година

Всеки план би трябвало да се записва до 17 април 2023 година, което е наложително условие за присъединяване. Ранното записване на участници/ментори – до 20 март – дава опция и за присъединяване в лотария с софтуерни награди.

Освен софтуерни награди уредниците са  подготвили още една изненада, която отново е обвързана с ранната регистрация – спомагателна привилегия за хората, регистрирани до 20-ти март. Те ще могат да вземат участие в предварителна онлайн среща с уредниците, на която ще получат скъпи препоръки, запаси и по-голяма подробност за всяка от спортните категории.

Актуална информация за „ Дни на  Роботиката ” се оповестена на Фейсбук на събитието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР