Студенти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския

...
Студенти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския
Коментари Харесай

Студенти пресъздават славянската митология в компютърна игра

Студенти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ сплотяват сили, с цел да „ съживят “ културата и митологията на средновековна Източна Европа. Тъй като екипът цели да твори в съвременен формат „ съживяването “ ще се случи под формата на компютърна игра „ Mythos ” в жанра ARPG (Action role-playing game) – екшън-ролева игра, която употребява облици и персонажи от славянските легенди и българския фолклор.

Всичко – от богове и самодиви до чудовища и змейове, намира своето място в разказа на играта. Самата история, в духа на родните повели, наблюдава приключенията на двама братя, които са изправени пред голям брой тествания, с цел да предотвратят идващ апокалипсис.

Играчите ще имат опция да развият свои воин – построен от личните им избор и желания. Той ще бъде изправен против мистериозен, мрачен зложелател. Въоръжени с разнообразни предмети и заклинания, играчите ще могат да изследват жив и трогателен свят, гъмжащ от неразкрити секрети.

Студентите дружно с по-опитни експерти в сферата основават „ 1AM Studios “, чийто план е „ Mythos ”. Всеки един работи в областта на образованието си, като се изключи юриста, който е създател и управител на плана. От Философско историческия факултет са общественият антрополог (Катедра „ Етнология “) и историкът (Катедра „ История и археология “). Те търсят информация и ревизират нейната меродавност. Обучаващите се в компетентност „ Информатика “ на Катедра „ Компютърна информатика “ към Факултет по математика и информатика са ангажирани с програмирането на играта.

През декември „ 1AM Studios “ ще даде начало на Kickstarter акция за набиране на средства, с които да се осъществя концепцията. Феновете, подкрепили плана, ще получат извънредни продукти – като физическо копие на играта, саундтрак, приказна книга с историята на играта и доста други награди. Името на всеки донор ще участва в особено обозначена секция в играта, а дарилите по-високи суми ще получат опцията да бъдат част от света на Mythos.

В момента на Фейсбук страницата на „ 1AM Studios “ тече събитие, което дава късмет на всички фенове на плана да решат ориста на някои от основните фигури в историята на играта. Всички избори ще имат директно влияние върху разказа и ориста на „ Mythos “.

Фейсбук: https://facebook.com/1AMStu

Instagram: https://www.instagram.com/1am.studios

Twitter: https://twitter.com/1amstudio

Всички илюстрации са на „ 1AM Studios “

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР