Студенти, отхвърлящи подслушването на холандските граждани от службите за сигурност,

...
Студенти, отхвърлящи подслушването на холандските граждани от службите за сигурност,
Коментари Харесай

Холандците ще гласуват на референдум за спорен закон за подслушване на комуникациите

Студенти, отхвърлящи подслушването на холандските жители от службите за сигурност, се пребориха за организирането на съвещателен референдум за бъдещия закон, който ще формулира пълномощията на тези служби, съобщи " Франс прес ".

Съгласно закона службите за сигурност и разузнаването ще могат да употребяват система за всеобщо подслушване на интернет връзките, както и на жители, които не са под съмнение, изясняват на уеб страницата си студенти от Амстердамския университет, опасяващи се, че законът ще има тежки последствия за свободата. " Цял квартал може да бъде подслушван поради един обвинен, живеещ в него, в случай, че устройства като телефоните, компютри или смарт-телевизори са уязвими за хакерски офанзиви.

С този закон всички известия във " Facebook " да вземем за пример биха могли да бъдат прехващани от даден град и съхранявани с години, означават организациите, отговарящи за акцията за референдума. Събирането на сведения посредством телефоните, електронната поща и интернет може да става единствено в случай че има причина, съобщи на собствен ред на уеб страницата си холандското държавно управление, твърдейки, че персоналният живот на жителите ще бъде оптимално предпазен.

Холандският изборен съвет разгласи през днешния ден, че е доближат прагът от 300 000 подписа, нужни за образуване на референдум за закона, който ще дефинира пълномощията на службите на разузнаването и службите за обща и военна сигурност, и който се чака да влезе в действие през 2018 година

" Референдумът евентуално ще бъде комбиниран с общинските избори на 21 март 2018 година ", добави съветът.
При интензивност от най-малко 30 % болшинство, което е срещу закона, може да накара държавното управление да преразгледа текста, посочи изборният съвет, макар че резултатът от референдума не е задължаващ.

Това ще е втори сходен референдум в Холандия. През април 2016 година съвещателен референдум, призован от евроскептични организации, отхвърли основно съглашение сред Европейския съюз и Украйна, поставяйки премиера Марк Рюте в неудобно състояние пред останалите 27 страни членки, утвърдили съглашението, и налагайки договаряне на компромис, утвърден година по-късно, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР