Студенти от УАСГ се запознаха с хода на строителството по

...
Студенти от УАСГ се запознаха с хода на строителството по
Коментари Харесай

По линията София-Пловдив изграждат най-дългия двутръбен тунел на Балканите

Студенти от УАСГ се срещнаха с хода на строителството по план „ Модернизация на железопътния сектор Елин Пелин – Костенец “. В страницата на НКЖИ във Фейсбук оповестиха, че това са били студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Те са посетили строителните площадки на тунели 1, 3 (изход), 4, 8 и 9, които са част от плана „ Модернизация на железопътната линия София – Пловдив: жп сектор Елин Пелин – Костенец “.

Инж. Крум Палапуов, и.д. началник на Звено за подготовка, ръководство и осъществяване на план „ София – Пловдив “ в НКЖИ и представители на компанията реализатор, са срещнали студентите със спецификата на строителните действия, които се правят в сектора. Той е с обща дължина 51 км, а плановата скорост на трасето е до 160 км/ч за стандартни влакове. 

В рамките на плана ще бъдат построени над 20 км тунели, в това число и най-дългият двутръбен тунел на Балканите с дължина 6,8 км. Предизвикателство пред строителите е и построяването на 23 моста и виадукти с обща дължина към 3 км.

Студентите от четвърти курс се възползваха от опцията да видят по какъв начин работят новите технологии и машини в тунелното и железопътно строителство.

Модернизацията на железопътния сектор Елин Пелин – Костенец е най-мащабният план в Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ и се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд. Стойността на целия план от Елин Пелин до Костенец е 1.3 милиарда лева като строителството му ще продължи и през сегашния програмен интервал.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР