Студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюваха медали на

...
Студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюваха медали на
Коментари Харесай

Студенти от СУ завоюваха медали от математическата олимпиада в Туркменистан

Студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски " завоюваха медали на Третата отворена математическа олимпиада за студенти, състояла се в град Ашхабад, в Туркменистан, оповестиха от висшето учебно заведение.

Предвид събитията, свързани с разпространяването на ковид, състезателите от Софийския университет са взели участие в математическата олимпиада задочно. Студентите от СУ са спечелили златни, сребърни и бронзови медали, а в отборното класиране отборът на Факултета по математика и информатика на Софийския университет е извоювал сребърен орден.

Злато, сребро и два бронза завоюваха български възпитаници от Международната олимпиада по химия

Състезанието е самостоятелно и отборно в две групи - математически специалности /A/, и други специалности /B/. Участниците са били от 13 страни и от над 30 университета. В самостоятелното класиране студентите от Факултета по математика и информатика на Софийския университет са спечелили 2 златни медала /Йордан Петров и Виктор Терзиев/, 1 сребърен орден /Люба Конова/ и 3 бронзови медала /Петър Ангелов, Пламен Иванов и Филип Ташев/ в група A
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР