Студенти от Икономически университет – Варна, I курс, специалност Мениджмънт“,

...
Студенти от Икономически университет – Варна, I курс, специалност Мениджмънт“,
Коментари Харесай

Студенти се запознаха с работата на Административния съд във Варна

Студенти от Икономически университет – Варна, I курс, компетентност „ Мениджмънт “, „ Туризъм “ и „ Информационни технологии “ през днешния ден бяха на посещаване в Административен съд – Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

Съдия Мария Желязкова ги срещна с работата на съда, като в срещата – полемика в детайли обясни пътя на жалбата от нейното подаване в съда, по кое време жалбата е позволена и постоянна, както и метода на систематизиране на делата. Магистратът изясни ролята на правосъдния секретар, деловодителя и съдията в правосъдния състав и в един правосъден развой. Магистратът се спря на главните правила в административното право и развой и сложи акцент на правилото: „ административният развой да е наличен за жителите “, както и на бързината на административното правосъдие в България.

Също по този начин срещна студентите с това какъв тип каузи се гледат от административния съд като първа и като касационна инстанция, като даде образци с оборване на подзаконови нормативни актове и обясни ролята на прокурора в административните каузи. Кога и какви типове правосъдни експертизи се назначават от съда /технически, медицински, графологични и др./, посочи арбитър Желязкова. В хода на беседата бяха прегледани разнообразни проблеми, свързани със строителни позволения, имотни разногласия, ПТП и правото на непознати жители да пуснат тъжби до съда.

„ Четете, бъдете готови и се образовайте! И знайте правата си! “ – с тези думи към младежите приключи своето ревю арбитър Мария Желязкова.

Срещата бе проведена и извършена в осъществяване на контракта за съдействие сред Икономически университет – Варна и Административен съд – Варна и е в тенденция на взаимната ни работа, студентите да получават по време на своето образование познания и умения в действителна правосъдната среда, като помощ в бъдещата им професионална реализация. Лекцията на арбитър Желязкова е и част от събитията под надпис “15 години правосъдие по Административнопроцесуален кодекс “, които са отдадени на 15-годишнината от основаването на Административен съд – Варна.

През месеците май и юни предстоят още взаимни начинания с Икономически университет – Варна, измежду които срещи на студенти и възпитаници на 19 май със арбитър Гергана Стоянова и деловодител – Божидарка Енчева, които са работили в съда, под надпис „ Живите библиотеки “, както и провеждането на 15 юни на Национална кръгла маса на тематика „ 15 години административно правосъдие в България – проблеми и вероятности “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР