Студенти от България и чужбина се запознават с културните наследства

...
Студенти от България и чужбина се запознават с културните наследства
Коментари Харесай

Лятна школа по антропология в Русенския музей

Студенти от България и чужбина се срещат с културните наследства и вероятните тълкования на предишното

През актуалната седмица (29.08. – 03-09. 2022 г.) в Русенския музей се организира следващото издание на Лятна школа по антропология – формат с дългогодишна традиция, плод на ползотворното съдействие сред музея и департаментите „ Антропология “ и „ Дизайн “ на Нов български университет. В образованието вземат участие студенти и докторанти от Нов български университет и университети от консорциума ERUA - университет Париж – 8, университет Гьотинген, университет Осака.

Лектори си доцент доктор Ирена Бокова от Нов български университет, проф. доктор Николай Ненов, шеф на Регионален исторически музей – Русе, доцент доктор Кристина Савова от Нов български университет и доктор Любомира Вълчева-Нъндлол от Нов български университет.

Темата на тазгодишното издание на Лятната школа обгръща културните наследства и вероятните тълкования на предишното. Фокусът на лекциите, полемиките и теренните работи попада върху границата на Римската империя като културно завещание за човечеството; архитектурата и разказите за общността и способи на живот във времето; културните пейзажи – естествена среда, обществени репрезентации и прочувствено съпреживяване, исторически интервали и политически рамки. По времето на пребиваването си в Русе участниците ще посетят музейните обекти, ще се срещнат със значими места от градското пространство, ще разпознават места наизуст. Предвидени са визити и срещи с музейни експерти в градовете Разград и Тутракан.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР