Студенти от 4-ти курс на специалност Графичен дизайн“ на Варненския

...
Студенти от 4-ти курс на специалност Графичен дизайн“ на Варненския
Коментари Харесай

#ВарненскиРаботи - проект на студенти от ВСУ Черноризец Храбър, краси част от пешеходната зона на морската столица

Студенти от 4-ти курс на компетентност „ Графичен дизайн “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " осъществиха курсовите си планове по дисциплината " Рисуване и стилизация " в действителна градска среда. Те декорираха пейки в пешеходната зона на бул. " Сливница ", наоколо до Регионалния исторически музей и Община Варна. Студентските планове са съгласувани и утвърдени от Експертния съвет за устройство на територията.


В същинското изобразяване участваха четвъртокурсниците Кристиян Иванов, Михаела Христова и Милена Кожухарова. Студентите работиха по тематиката #ВарненскиРаботи - за образно, декоративно оформление на ъгъл за отдих като част от градска среда. Разнообразните им планови решения отразяват най-характерните черти на Варна – от екологични през картинни и занимателни моменти от градския живот. Проектите включват детайли и от морския свят, който е неотменна част от идентичността на Варна. Посланието е оптимистично, само че и с внимание към гражданската съвест на варненци и гостите на града.

Инициативата е на преподавателя Доника Кирова в колаборация с компания " Лорка " ЕООД, която предоставиха материали за осъществяването.


„ Целта на плана е да се внесе свежа нотка в оформлението на градската среда, като се притегли вниманието на варненци и най-много се стимулира интензивността на младежите. Те могат и би трябвало да вземат участие в естетизирането на пространствата, които населяват. С горделивост следя ангажираността на нашите студенти, които освен демонстрират умения в региона на графичния дизайн, само че и декларират привързаността си към града, в който живеем “, споделя Доника Кирова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР