Студенти на ВУСИ поднасят венец пред паметника на Съединението в

...
Студенти на ВУСИ поднасят венец пред паметника на Съединението в
Коментари Харесай

Студенти на ВУСИ поднасят венец пред паметника на Съединението в Пловдив

Студенти на ВУСИ сервират венец пред паметника на Съединението в Пловдив във връзка 137 години от присъединението на Източна Румелия към Княжество България.

Инициативата, почитаща героизма и саможертвата на участниците в Съединението, е на управлението и на Студентския съвет на висшето учебно заведение.

„ Това извънредно значимо по своята същина дело на народа ни е неоспорим израз на неговата воля за независимост и дарба самичък да построява ориста си, противопоставяйки се смело и непоколебимо на проектите на Великите сили “- споделя в приветствието си за 6-и септември президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов. „ Нашите предшественици, посветили се на знаменателното събитие от ранната есен на 1885 година, демонстрираха на света, че пред тях стои само пътят на свободата и те са подготвени да го вървят до дъно “- отбелязва той.

Президентът на ВУСИ насочва празнично благопожелание, в което приканва: „ Нека устояваме идеалите на дейците на Съединението и те да ни сплотяват като общество, дано с бездънен почит да ги предаваме на младежите, които носят новаторска сила и капацитет за развиването на България. С признателност и поклонение пред обичания ни Пловдив, трансформирал се в признака „ Градът на Съединението “. Честит празник на всички, които живеят, учат и работят тук. Да живее България! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР