Студентът от ЮЗУ Неофит Рилски Николай Паскалчев спечели специалната награда

...
Студентът от ЮЗУ Неофит Рилски Николай Паскалчев спечели специалната награда
Коментари Харесай

Студентът Н. Паскалчев от ЮЗУ Н. Рилски грабна специалната награда за най-добър оратор в първото национално състезание по административноправни науки

Студентът от ЮЗУ " Неофит Рилски " Николай Паскалчев завоюва специфичната премия за най-хубав оратор в първото национално студентско съревнование по административноправни науки,което се организира на 13 януари във Върховния административен съд. Паскалчев е огромният победител в надпреварата, защото неговата премия е самостоятелна и е единомислещата оценка на журито. Паскалчев беше и капитан на тима на ЮЗУ, който се показа прелестно, показвайки забележителни познания и отлична подготовка.Отборите на юридическите факултети на три университета завоюваха първото място в надпреварата

Това са екипите на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, на Нов български университет и на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “. В надпреварата участваха още тимове от Югозападния университет „ Неофит Рилски “, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Начало на събитието беше обещано от ръководителя на журито – висшият арбитър Галина Солакова, която приветства младежите и изрази своята наслада от проявения интерес на бъдещите адвокати към административното правораздаване.


В наличието на всички участници и на журито, в чийто състав бяха включени магистрати от Върховен административен съд, Административен съд-София град и Административен съд-София област, научните ръководители на шестте тима изтеглиха посредством чоп залите и позициите, които тимовете ще пазят – на административния орган или на получатела на административния акт, написа лекс бг.

В зала 1 жребият дефинира да застанат един против различен тимовете на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и ВСУ „ Черноризец Храбър “.

Във втора зала се състезаваха тимовете на Нов български университет и Русенския университет „ Ангел Кънчев “, а в трета зала познания премериха студентите от СУ „ Св. Климент Охридски “ и ПУ „ Паисий Хилендарски “.

В симулативните правосъдни процеси бъдещите адвокати защитаваха пред тричленни правосъдни сформира своите тези по авансово създаден от Върховен административен съд вид на проблем.

Първо място завоюваха участниците от три университета – СУ, Нов български университет и ВСУ.

На церемонията по награждаването заместник-председателят на Върховен административен съд Любомир Гайдов посочи, че се усеща горделив да поздрави спечелилите в първото Национално съревнование по административно правни науки, тъй като „ за развиването на правовата страна е значимо да има дейно административно правораздаване “. Той добави, че всеки, който приема като своя идея административното правораздаване би трябвало да работи за неговото развиване като значима част от европейското законодателство и подсети, че административното правораздаване у нас е с потвърдени положителни резултати в Европейски Съюз – експедитивност, срочност и качество.

Специалната премия на журито за най-хубав оратор беше връчена на Николай Паскалчев – студент в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, а за най-хубава теза – на тима на Нов български университет.

Съдия Галина Солакова връчи на състезателите на СУ „ Св. Климент Охридски “ специфичната премия на ръководителя на журито – плакет на Върховния административен съд.

Магистратите взеха решение да връчат спомагателна специфична премия на Нов български университет за най-хубава подготовка на правосъдното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР