Студент от Университета за национално и световно стопанство обучава безплатно

Студент от Университета за национално и световно стопанство обучава безплатно ...

Студент преподава безплатно български, за да популяризира България.Студент от Университета за национално и световно стопанство обучава безплатно на български език свои връстници от различни краища на света. Прави го, за да популяризира страната и народа ни.

Нейтън от Великобритания учи български, благодарение на срещата си с Александър Димитров. Срещат се чрез международна програма за обучение, но вече са приятели.

Нейтън и поне още 50 души от целия свят разчитат да научат български от Александър.

"Хора от много далечни държави ми казаха, че това е една много добра възможност за тях да научат екзотичен език", .

Часовата зона не е пречка за желанието на млади хора от различни държави да учат български език. А българският е понякога труден за младежите чужденци, казва Александър.

"Най-интересна е думата "невъзможно", някои имаха трудности в произнасяне на тази дума, защото в някои езици няма буквата "Ъ" и няма звука "Ж", допълни той.

Идеята на 23-годишния Александър за курса възниква случайно в разговор с приятели, които са чужденци. Те споделили, че искат да научат нещо на български. И така от уста на уста се събира голяма група желаещи да учат родния ни език, както и да научават повече за културата ни.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg