Студеното за април време ще се задържи и утре, тъй

...
Студеното за април време ще се задържи и утре, тъй
Коментари Харесай

Ново влошаване на времето утре, висок риск от градушки по Великден

Студеното за април време ще се задържи и на следващия ден, защото се чака тогава пред България да премине ново атмосферно разстройване

През нощта против сряда от запад на изток облачността бързо ще се вплътни, ще стартират превалявания от дъжд, а по високите полета и в планинските региони - и от сняг, оповестява

Границата сред дъжд и сняг ще е сред 650 - 900 метра надморска височина, а в някои региони в Западна България - под 550 метра. В планините преваляванията ще се усилният и ще има условия за виелици. Значителни превалявания и гръмотевични стихии чакаме в Югоизточна България. До края дневно преваляванията от запад ще стопират, най-късно - над Източна България.

През идващите 72 часа вятърът ще се обърне от югозапад и температурите сензитивно ще се покачват.

В четвъртък времето в страната ще е с раздрана облачност, само че топло за сезона. Вятърът ще е от юг-югозапад и ще се затопля.

Повече облаци чакаме на Разпети петък, само че облачността ще е най-вече междинна и висока. В следобедните часове на обособени места е допустимо да превали временен дъжд с гръмотевици. Очакваните оптимални температури в по-голямата част от страната ще са над 22 - 24°С.

Времето на Велика събота и Възкресение

В събота и неделя времето в страната ще е с раздрана облачност, до обяд - и с повече слънчеви часове. Следобед ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки, само че температурите ще се покачват и предстоящите дневни стойности в неделя ще са сред 24° и 27°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР