Студеното време, вятърът и ниската влажност на въздуха могат да

...
Студеното време, вятърът и ниската влажност на въздуха могат да
Коментари Харесай

Защитете кожата си от напукване през студеното време: Домашни съвети и трикове

Студеното време, вятърът и ниската мокрота на въздуха могат да създадат другояче хубавичко ни кожа суха, напукана и раздразнена. За да предпазим кожата си от тези неприятности, можем да използван някои домашни препоръки и трикове, които ще я поддържат хидратирана, мека и здрава през целия зимен сезон.

iStock

Един от най-важните способи за предотвратяване на кожата от напукване е постоянното и вярно хидратиране. Използвайте богати и естествени кремове за тяло, които ще поддържат влагата в кожата и ще я защищават от изсушаване. Масажирайте кожата си с масло от жожоба или ший, които имат хидратиращи и омекотяващи свойства.
Също по този начин, не забравяйте да пиете задоволително вода през зимата, с цел да поддържате хидратацията на кожата от вътрешната страна на открито.

 

Istock

 

Избягвайте дълги и горещи душове, които могат да изсушат кожата и я създадат по-уязвима за напукване. Вместо това, изберете топла вода и нежни почистващи артикули, които не ще изсушат кожата ви.

Друг значим аспект за предотвратяване на кожата от напукване е отбраната от слънцето, даже през зимата. Използвайте крем за слънцезащита с висок SPF, с цел да предпазите от нездравословните UV лъчи, които могат да я изсушат и увредят. Носете шапка и слънчеви очила, с цел да отбраните лицето си от вятъра.

Следвайки тези препоръки и трикове, можете да предпазите кожата си от напукване през зимата и да запазите здрав и лъчезарен тип през целия сезон.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР