Студеното време, стихналият вятър и повишената влажност в американския щат

...
Студеното време, стихналият вятър и повишената влажност в американския щат
Коментари Харесай

Огнеборци претърсват развалините от пожари в Калифорния, жертвите са вече 56

Студеното време, стихналият вятър и нарасналата мокрота в американския щат Калифорния помогнаха през днешния ден на екипите от огнеборци да напреднат в гасенето на най-смъртоносния горски пожар през последното столетие, до момента в който продължава издирването на още жертви в пепелищата на град Парадайс и близките общини, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

``
реклама

Най-малко 56 души са починали, а 130 се водят изчезнали, седмица след експлоадирането на пожара.

Стихията, разпростряла се върху повърхност от 570 кв. км, е на 40 % овладяна, заяви щатската противопожарна работа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Над 450 души търсят остатъци на жертви в изпепеления Парадайс и отдалечени региони като Магалия - градче в Северна Калифорния с към 11 000 поданици. Много от изчезналите са възрастни хора от това населено място.

В Магалия хората били известени, че би трябвало да се изтеглят с високоговорител, тъй като електричеството и връзките не работели.

В южния завършек на Калифорния екипи не престават да се борят с горски пожари, един от които унищожи над 500 здания в Малибу и близките селища. Там има най-малко трима починали.

Властите в Северна Калифорния пресмятат, че унищожените къщи са към 8 800. В търсенето на мъртви тела са се присъединили и бойци от националната армия с 22 подготвени кучета.

Придружен от губернатора на Калифорния Джери Браун, министърът на вътрешните работи Райън Зинки през вчерашния ден посети град Парадайс и сподели, че това е най-тежкото опустошаване от пожар, което е виждал.

" Сега е моментът да посочим за какво се случи това ", сподели Зинки. " Има доста аргументи, поради които избухват тези пагубни пожари ". Той загатна високите температури, мъртвите дървета и неприятното ръководство на горския фонд.

Парадайс, ситуиран на хълмовете в окръг Сиера, на към 280 км северно от Сан Франциско, изгоря предишния четвъртък, а неговите 27 000 поданици не знаят какво да вършат отсега нататък, тъй като мястото е негодно за живеене. Полицията усили патрулите си в града след случаи на мародерство и арестува трима души.

Адвокати на някои потърпевши в пожара заведоха тази седмица каузи против занемареното поддържане на техниката в електрическа компания, което провокирало пожара. Тези изказвания се проверяват.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР