Студено беше и тази сутрин, все още с отрицателни температури

...
Студено беше и тази сутрин, все още с отрицателни температури
Коментари Харесай

Ще остане слънчево през целия ден

Студено беше и тази заран, към момента с негативни температури в доста региони от страната, в София – минус 3°, в Пловдив - минус 4°, в Добрич - минус 7°, само че оптималните през днешния ден ще бъдат значително по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 16° и 22°, по Черноморието - от 14° до 16°.

Ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската низина – сдържан, северозападен вятър. През нощта ще остане безоблачно. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони - северен вятър.

Минималните температури ще се покачат и в множеството региони ще бъдат сред 0° и 5°, само че оптималните ще се намалят, по-съществено в Североизточна България, където на следващия ден ще бъдат от 10° до 13°, в останалата част отстраната – сред 14° и 19°. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър, а на обособени места в източната половина от страната ще превали и дъжд.

Предимно слънчево ще се задържи и на следващия ден в планините. Повече облаци ще има в следобедните часове в масивите от централните и източните региони от страната, както и в Западна Стара планина, а на обособени места и едва ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1700 м. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски-зоните е огромна.

И към времето в Европа. Валежи от дъжд се чакат на Пиринеите и на следващия ден. Обилни снеговалежи ще има на Скандинавския полуостров. В по-голямата част от континента ще остане слънчево.

Слънчево ще се задържи и съвсем на всички места на Балканите с краткотрайни нараствания на облачността и валежи от дъжд в източните региони от полуострова.

У нас, сутринта в събота още веднъж ще има региони с температури под нулата, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и в неделя. След слънчевото време през почивните дни при започване на новата седмица се чакат превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР