Студеният атмосферен фронт удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно

...
Студеният атмосферен фронт удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи предизвикаха проблеми с трафика в Гърция

Студеният атмосферен фронт удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно нощес и не престават и през днешния ден, достигайки на юг до централната част на остров Евия. Това докара до прекъсване на корабите и нужда от слагане на вериги за сняг на гумите на колите в региона Атика и елементи от полустров Пелопонес.

В Атика от пътната полиция обявиха, че водачите, движещи се по цялата пътна мрежа на региона, би трябвало да носят вериги за сняг или друго съоръжение срещу хлъзгане. Забранено е придвижването на тежкотоварни камиони с тегло над 3,5 тона по няколко автомагистрали. Властите не разрешиха такива камиони да се движат и по сектори от националния път Атина-Солун.

Освен това на централни места на север от региона Атика са построени 10 базови станции за незабавни случаи. Патрули на пожарната, полицията, въоръжените сили и други служби оказват помощ на хора с проблеми при напредването и на пациенти с бъбречни болести при нужда.

Графикът на корабите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио е прекратен поради мощните ветрове, които в някои елементи на морето доближават 9-а степен по скалата на Бофорт. Бурните ветрове постановиха също по този начин прекъсване на разписанията на пристанищата Килини-Закинтос и Аркица-Едипсос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР