Студените супи най-често се приготвят от зеленчуци - авокадо, грах,

...
Студените супи най-често се приготвят от зеленчуци - авокадо, грах,
Коментари Харесай

Сезонът Е Тук! Ето Какво Е Най-Удачно Да Ядем В Топлите Месеци!

Студените супи най-често се подготвят от зеленчуци - авокадо, грах, домати, краставици, моркови, тиквички, цвекло, царевица. Използват се свежи подправки като босилек, копър, магданоз, мента. Оцетът и зехтинът също участват като наложителни съставки. За да не са напълно постни, някои готвачи прибавят късчета пилешко или говеждо месо, кубчета шунка или разнообразни морски блага като миди и скариди. Може да сложите резени варено яйце, кубчета крутони, заквасена сметана или кисело мляко, поучават кулинари. Зеленчуковите супи служат и за предястие, и за главно. Гъстотата на супата зависи от употребяваните артикули - някои са по-редки, до момента в който други наподобяват повече разядка. Характерно за студените супи за лятото е, че те са с температура под стайната. Много хора употребяват кубчета лед за изстудяване на ястието, вместо да го държат в хладилника.

Сладките се подготвят от свежи летни плодове и се сервират по-скоро като десерт или следобедна закуска.

Приготвянето на студени супи с изключение на елементарно и бързо занятие е и доста здравословно. Те са небогати на калории и богати на витамини.

А дали е настъпил моментът да изхвърлите топлите храни от менюто си, съдете по максимата на испанците. Те споделят, че когато започнеш да ядеш салатата си с лъжица, е време за гаспачо, предава Блиц.

Изкусителните студени супи са част от традициите на доста нации. Едва ли има българин, който да не сервира на трапезата си таратор. Още от старите хора е известна и друга сходна лятна вкусотия - настъргани пресни домати с малко олио и ситно нарязан лук. Други залагат на нови предписания - да вземем за пример пасирана грахова чорба или тиквена. Каквото и да изберете, е по-добро като вид поради бързото подготвяне и охладителния резултат в горещите дни на лятото.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР