Студените месеци от годината са тези, които отправят най-много предизвикателства

...
Студените месеци от годината са тези, които отправят най-много предизвикателства
Коментари Харесай

Кои са най-подходящите витамини през студените месеци

Студените месеци от годината са тези, които насочат най-вече провокации към нашето здраве .

По-малкото светлина, по-студеното време, по-малкото придвижване и стоенето на най-вече изкуствено осветяване са водещите фактори, които водят до отрицателни последствия върху нашето здраве.

Вирусите са в близост, а всеки втори до нас киха и кашля. Има ли метод да се предпазим?

Правилното хранене, съчетано с банкет на витамини, е нещо, което може да ускори нашия организъм, тъй че той да бъде по-устойчив на офанзивите.

 Могат ли витамините да бъдат рискови?
Могат ли витамините да бъдат рискови?

Проучвания сочат, че витамините са потребни, само че други не намират никаква изгода от тях

Трябва да се знае, че подобаващите хранителни добавки и витамини не са панацея, само че играят значима роля за подсилване на имунната система, и подобряването на защитните ни сили. Ето кои витамини не трябва да пропускате през студените месеци:

Витамин C

Не се заблуждавайте, че този витамин може да ви излекува от грип, само че той може да ви защищити. Витамин С е доста мощен антиоксидант и защищава организма от възпалителни процеси. През зимата можем да си набавим витамин C от цитруси и киви, с изключение на от таблетки. Препоръчителната дневна доза витамин С е към 40 мг за възрастни и 25 мг за деца.

 Снимка 319420

Витамин D

Слънчевата светлина е главен метод, по който тялото си набира витамин D, а през зимата слънчевите лъчи са прекомерно малко и прекомерно слаби. Това е причина за развиване на недостиг през този сезон. Витамин D е извънредно значим за здравето на костите и зъбите. Можете да си набавите скъпия витамин от храни като дива сьомга, риба звук, яйца, сирене и мляко.

Препоръчителната дневна доза е към 250 микрограма.

 Снимка 319418

Витамини от В групата

Тази група витамини оказва помощ за битка със признаците на меланхолия, която се среща най-често през есента и зимата. Тези водноразтворими витамини се изхвърлят елементарно от организма, заради което се предлага тяхното постоянно приемане. Витамин B7, прочут като биотин, подкрепя здравето на косата и кожата. Витамин В12 е подобаващ за студените зимни месеци, тъй като понижава признаците на меланхолия и тревога.

Богати източници на B витамини са пълнозърнести храни, алено месо, яйца, листни зеленчуци, кафяв ориз, квас и плодове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР