Студените картофи са много по-полезни от обичайните горещи. Варените картофи

...
Студените картофи са много по-полезни от обичайните горещи. Варените картофи
Коментари Харесай

Ето защо трябва да консумирате варените картофи студени

Студените картофи са доста по-полезни от нормалните горещи.

Варените картофи са едно от най-лесните и в това време едно от най-вкусните ястия на трапезата ни, изключително напролет, когато има на пазара пресни. Бързо се подготвят се съчетават чудесно с разнообразни храни. Но знаете ли, че обичаното лакомство на мнозина има доста потребни свойства, изключително в случай че се яде студено?
 Поръсете с това картофите и колорадския бръмбар ще стои надалеч от него Поръсете с това картофите и колорадския бръмбар ще стои надалеч от него
Ако отглеждате картофи от известно време, евентуално сте се сблъсквали към този момент с колорадския бръмбар. Те са най-често срещаният пакостник по...

Много витамини

Картофите са склад на витамини. Той съдържа витамини В2, В3, В6, В9 и С. Следователно, когато възникне въпросът за подсилване на имунната система, зеленчукът ще бъде отличен асистент по този въпрос. Картофите са богати на антиоксиданти, които действат за отбрана на клетките на тялото от увреждане. Това го прави чудесно средство срещу стареене.

Високо количество калий

Картофите са с високо наличие на калий. Този минерал в човешкото тяло е виновен за вярното действие на мускулите, клетъчния метаболизъм и подкрепя естественото действие на сърдечно-съдовата и нервната система. Но неговият недостиг не води до най-приятните последствия. Освен това, зеленчукът съдържа доста калций, желязо, манган и магнезий. Следователно, картофите са доста потребни за попълване на запасите от тези детайли.

Оставете нишестето да се охлади
 Комбинация от картоф и лимон ще ви отърве от бръчките Комбинация от картоф и лимон ще ви отърве от бръчките
Избелваща маска Тази маска ще придаде на лицето ви лъчезарен и здрав тип. 0,5 картофени кубчета 1 чаена лъжичка лимонен сок Настържете...

Картофите съдържат огромно количество нишесте, само че когато се сварят или изпекат, то стартира да трансформира структурата си. Образува се така наречен " стабилно нишесте ", което е в положение да доближи до дебелото черво, без да се разтвори изцяло от стомашния сок. Това е главната причина студените картофи да са по-здравословни от горещите. В края на краищата, едвам след цялостно изстудяване се появява тази " непоклатимост ".

Изчистете кожата и контролирайте захарта

Основното преимущество на " устойчивото " нишесте е, че работи като пребиотик. С други думи, то храни положителните бактерии в червата ви, като им обезпечава подхранваща среда. Благодарение на това получаваме надзор на кръвната захар, чиста кожа, надзор на глада и вследствие на това понижава риска от преяждане.

Помага за намаляване

Когато парещ картоф влезе в стомаха, той е в положение да отдели огромно количество захар, която по-късно се отсрочва в мазнините. Е, в случай че това ядене се яде студено, тогава калориите в него ще бъдат доста по-малко. То освен не заплашва непотребните килограми, само че и предизвиква по-доброто храносмилане. Променете метода си на разбиране на картофените ястия и използвайте оптимално потребните им свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР