Студената вълна, обхванала северните части на Индия. Столицата Делхи е

...
Студената вълна, обхванала северните части на Индия. Столицата Делхи е
Коментари Харесай

Делхи се бори със студеното време

Студената вълна, обхванала северните елементи на Индия. Столицата Делхи е на път да записва температурен връх за най-студен декемврийски ден от 119 години.
Уличните търговци, водачите на авторикшите и бездомниците са увити в суитшърти с качулки и одеяла и се греят на дребни улични огньове. Най-малко 500 полета от интернационалното летище " Индира Ганди " на индийската столица закъсняха заради гъста мъгла през днешния ден, а минимум осем бяха анулирани, заяви представител на управата на аеропорта.

Гъстата мъгла, която по този начин и не се разсея цяло денонощие, сътвори доста усложнения за водачите и пътуващите с коли към работа в столицата и района. Колите пъплеха едва-едва с включени светлини. На някои места видимостта спадна до нула, заяви " Саймет Уедър " - индийска метеорологична организация, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Шест души, измежду които две деца, починаха, откакто кола се подхлъзна и падна в канал в столичното предградие Грейтър Нойда късно нощес, заяви локалната полиция. Според предварителното следствие случаят се дължи на слабата видимост заради мъглата. Поради същата причина минимум 30 влака от и към Делхи закъсняват, сподели представител на Индийските железопътни линии.

Сегашната студена вълна в града е най-дългата от 22 години. Термометърът в една от наблюдателните станции регистрира 1,6 градуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР