Студен ще бъде петъчният ден, сочи прогнозата за времето на

...
Студен ще бъде петъчният ден, сочи прогнозата за времето на
Коментари Харесай

Петъкът студен и облачен

Студен ще бъде петъчният ден, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология. В Хасково и района ще бъде към 7 градуса и облачно.

През идващото денонощие ще доминира облачно време. Превалявания от сняг ще има основно през нощта и до обяд, като те ще са най-вече слаби, по-обилни и на повече места ще са в планините.

По Черноморието и около Дунав валежите ще са от дъжд и влажен сняг. С сдържан, в Източна България - до мощен, вятър от север-североизток ще нахлува леден въздух.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, оптималните - сред 1 и 6 градуса, по-високи - по долното поречие на Струма.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и основно в часовете преди обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максимални температури: сред 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

Над планините ще е най-вече облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Със мощния североизточен вятър ще има условия и за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 10 градуса.

В събота над източните региони към момента през по-голямата част от деня облачността ще е забележителна, само че към този момент без превалявания, а вятърът ще остане сдържан. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат.

В неделя ще бъде най-вече слънчево. Вятърът и в източните региони ще отслабне. Температурите ще се покачат още и оптималните ще са сред 8 и 13 градуса.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР