Студен резерв ще се ползва при необходимост само от държавната

...
Студен резерв ще се ползва при необходимост само от държавната
Коментари Харесай

Борисов потвърди: Студеният резерв ще се ползва само от държавната ТЕЦ

Студен запас ще се употребява при нужда единствено от държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", разпореди министър-председателят Бойко Борисов в сряда, откакто решението да се отнеме студения запас от централата на Ахмед Доган Топлоелектрическа централа " Варна " и да се даде на държавната Топлоелектрическа централа бе взето още предходната седмица.

" Сваляш студения запас от тук насетне. Студен запас, в случай че ни е належащо – единствено държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток -2 ", сподели Борисов и подреди незабавно след държавното съвещание, провеждащо се посредством видеовръзка поради инфектирани с Covid-19 чиновници, министърът на енергетиката Теменужка Петкова да отиде в Народното събрание, с цел да обясни въпроса, заяви държавният пресцентър.

Решението да се орежат парите, които Топлоелектрическа централа " Варна " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган получава от студения запас, беше взето от съдружните сътрудници на 17 юли. Както обясни тогава водачът на НФСБ Валери Симеонов, " държавното управление се обвързва надали не със слугинаж към Доган " и това би трябвало да се промени.

Договорът на Топлоелектрическа централа " Варна " за леден запас изтича в края на този месец и посредством законови промени ръководещите ще създадат по този начин, че търговете за тази услуга да бъдат спрени доникъде на 2021 година Тогава ще бъде задействан нов модел за обезпечаване на аварийни мощности – посредством така наречен потенциали, които още веднъж ще се разпределят посредством търгове.

Поради тази причина разпореждането на премиера е по-скоро следващ опит да се разграничи от " слугинажа " към Доган, който досега е спечелил към 50 млн. лева от пет задействания на централата си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР