Студен, далечен и негостоприемен – този континент, чиято повърхност е

...
Студен, далечен и негостоприемен – този континент, чиято повърхност е
Коментари Харесай

4 мрачни тайни за Антарктида, които никой не иска да знаем

Студен, отдалечен и негостолюбив – този континент, чиято повърхнина е колкото Съединени американски щати и половината Канада дружно, е една от най-големите мистерии на Земята. Първите откриватели идват на ледения континент преди към 200 години в търсене на китове и от този момент Антарктида се трансформира в същинска съкровищница на познания – някои от които са оповестени обществено, а други не.

Този най-студен континент на Земята със междинна температура от -55°C е място с минимум превалявания, само че е има стремителен вятър от 327 километра в час.

Древен град и цивилизация

Слоевете от лед крият доста секрети и се твърди, че под него в Антарктида са открити руините на античен град. През 2002 година цялостен ефирен екип от Калифорния изчезва на този безсърдечен континент. Въпреки че телата не са открити, след тях остава странна диря – фрагменти и роман за антични руини. По-късно задачата е извършена от американските морски пехотинци. Джонатан Грей, археолог от World Education Research Ltd, споделя, че флотът съзнателно не разгласява откритите фрагменти.

Обектът е на към 160 километра западно от гара Восток, военноморски източници настояват, че това не е античен град, а изоставена дупка за доставки. Наскоро интервенцията на НАСА IceBridge в Антарктида откри това, което съгласно някои специалисти е доказателство за съществуването на античен град, ситуиран на към 2,3 километра под леда. Структурата е с пирамидална форма.

Подземни бази

Два огромни входа могат да се видят на Гугъл Earth, които се простират под повърхността на Антарктида и ледовете край брега. Руски учени се заемат да ги изследват и откриват на ледения континент остатъци от това, което считат за загадка нацистка база, издигната през 1942 година Тя се намира на остров Alexandra Land, където откриват 500 артефакта като муниции, резервоари за гориво и документи. Това, несъмнено, незабавно повдигна на крайник феновете на тайните теории, които от десетилетия настояват, че нацистите са имали секрети бази в Антарктида , с цел да развиват суперсили с извънземни технологии или че даже Адолф Хитлер се крие там след войната.

Според една от тези теории, нацистите изпращат огромен екип от учени, бойци и строители в Антарктида през 1938 година Тяхната дестинация е Queen Maud Land, където съгласно слуховете откриват голяма мрежа от топли подземни реки и пещери. В най-голямата от тях нацистите построяват " База 211 ", известна още като " Нов Берлин ". Освен учените, работещи върху мистериозното супероръжие, се загатват и редица секрети общества, имащи достъп до тези подземия, в това число и масоните е илюминатите. Някои даже настояват, че базата работи и през днешния ден, а тайните общества към момента чакат подобаващия миг да открият така наречен " Нов международен ред ".

Катастрофа на НЛО

Тъй като континентът е много изолиран, за всеки, който желае да бъде неусетен, това е идеално място за кацане. Валентин Дегтерев твърди, че е разкрил НЛО на ледения континент посредством Гугъл Earth. Изображението, качено там, демонстрира нещо, което наподобява като четири танка и Дегтерев допуска, че това е извънземен галактически транспортен съд, който е кацнал там, или свалено НЛО, охранявано от четири танка. На фотографията това, което би трябвало да бъде НЛО, е единствено малко стърчащо нещо от леда, а теоретиците на конспирацията настояват, че е във формата на диск с размери към 60 метра.

Операция Highjump

Времето на деяние е 1947 година и към 100 кораба от немския флот, както и високопоставени представители на SS изчезват безследно. Къде са избягали, скри ли са се, какво се е случило с тях? През същата 1947 година американският адмирал Ричард Е. Бърд управлява към 4000 бойци, самолетоносач, подводници и така нататък в интервенция за висок скок, един тип навлизане в Антарктида. След два месеца интервенцията е анулирана, сякаш заради многочислени смъртни случаи и безчовечен условия, само че теоретиците на конспирацията считат, че това е единствено опрощение, а бойците са били добре готови и подготвени. Те настояват, че адмиралът в действителност е срещнал мощна опозиция от нацистките " летящи чинии ". Най-много несъгласия провокира изказването на адмирала пред чилийския вестник, в което той предизвестява, че Съединени американски щати би трябвало да вземат ограничения за отбрана против опцията за навлизане в страната на противников самолети, идващи от полярните региони.

Адмиралът изяснява, че не желае да плаши никого, само че има жестока действителност при положение на нова война, Съединените щати да бъдат атакувани от самолети, летящи от единия или двата полюса. " Трябва да предупредя моите съграждани, че настъпи завършек на времето, когато можехме да намерим леговище в нашата изолираност, тъй като чувствахме, че сме на безвредно разстояние от заплахите на океаните към нас и географските дистанции, и че полюсите не са гаранция за нашите сигурност ", споделя Бърд тогава.

Източник: Труд

Снимка: pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР