Студен атмосферен фронт преминава над България и Балканите в следващите

...
Студен атмосферен фронт преминава над България и Балканите в следващите
Коментари Харесай

Температурите се сринаха с 20 градуса, сняг засипва България

Студен атмосферен фронт минава над България и Балканите в идващите дни. Температурите ще паднат с до 20 градуса, ще вали дъжд, преминаващ в сняг. В огромна част от страната към този момент вали сняг, а в София към този момент натрупа.

Сняг ще завали в по-голямата част от страната, с изключение на  Горнотракийската равнина и по Черноморието. Ще се образува и снежна завивка. Ще бъде и доста прохладно, с сдържан и мощен североизточен вятър, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

``
реклама

Жълт код за рисково време е разгласен в 18 области на страната. В северозападна и централна северна България ще вали сняг с формиране на снежна завивка.

В ниските региони на Югозападна България - най-вече дъжд с количества до 20-35 литра на квадратен метър. Около Черноморието в областите Варна, Добрич и Бургас ще духа мощен вятър с пориви над 50-60 километра в час.
 



Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Вятърът ще е по-осезаем към Черноморието и в Дунавската низина. Температурите в понеделник и вторник ще се двоумят към и под нулата. В най-топлата част на денонощието живакът ще демонстрира стойности сред минус 5 и плюс 5 градуса.

Валежите краткотрайно ще намалеят в сряда. Макар и по-слаби, те ще продължат до края на седмицата. Ще остане студено. 

В интервала от четвъртък до неделя ще бъде по-топло, изключително в източните региони. Температурите към и след обяд ще стигат до 15 градуса.
TOPNOVINI.BG приканва за дисциплинирано и отговорно държание пред тестването

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР