Студът във Великобритания причини смъртта на трима души, предадоха Би

...
Студът във Великобритания причини смъртта на трима души, предадоха Би
Коментари Харесай

Три жертви на студа във Великобритания, една - в Япония

Студът във Англия аргументи гибелта на трима души, предадоха Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

Двама възрастни и малко дете са изгубили живота си при снеговалежите и студа, провокирани от атлантическата стихия Ема и антициклона Звяра от Изтока, заяви Би Би Си, представена от ТАСС.

Лошото време станало причина лек автомобил да се блъсне в жилищна постройка в графство Корнуол, Югозападна Англия, вследствие на което на място починало седемгодишно момиченце. На една от заснежените улици на град Лийдс беше открита мъртва 75-годишна жена, а още една жертва на стихията стана 46-годишен мъж, чийто автомобил се удари с камион в близкия град Бъркшър.

Вчера в Англия и Уелс беше разгласен червен код за заплаха поради неприятното време. Бяха затворени хиляди учебни заведения. В Шотландия остават затворени двете най-големи летища - в Единбург и Глазгоу. На други аерогари бяха анулирани десетки полети.

Япония

Снежната стихия лиши човешки живот и в Япония. Един човек е умрял на североизточния японски остров Хокайдо, съобщи ДПА.

Мъжът - на към 20 година - бил открит мъртъв в град Томокомай, откакто той и още двама души пробвали да спасят водач на закъсал в бурята автомобил.

Метеоролозите предизвестяват, че през днешния ден същият регион на Хокайдо ще бъде ударен от нова снежна стихия, която ще бъде най-силната от години насам. Властите приканиха хората да не излизат, до момента в който не мине най-тежката част от буря. 

Около 700 учебни заведения на острова бяха принудени да затворят, а десетки полети бяха анулирани. Около 7500 семейства бяха без ток през миналата нощ, а над 300 автомобила бяха блокирани от снежната стихия, в региона на локалното населено място Шимукапу, оповестиха японски медии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР