Студът никак не ни е приятен, но е неизбежен по

...
Студът никак не ни е приятен, но е неизбежен по
Коментари Харесай

Как да предпазим телефона от студа

Студът по никакъв начин не ни е прелестен, само че е неминуем по нашите географски ширини. Като наш правилен другар, който е непрекъснато в ръцете ни, телефонът също е подложен на неподходящи метеорологични условия . Вероятно сме забелязали, че може да се държи малко по-странно през зимата и по тази причина си има разумно пояснение.

Повишено внимание

Телефони работят вярно и безвредно при избрани условия, измежду които е и температурата. Различните производителите имат разнообразни целесъобразни стойности на най-висока и най-ниска температура, под или над които не е добра концепция да прилагане устройството.

Apple да вземем за пример предлагат да не използваме своя iPhone при температура под нулата или над 35 градуса . Но по какъв начин да не запечатаме в няколко фрагмента снежната приказка, когато сме високо в планината?

По-добре да се въздържаме, тъй като следствията от излагането на устройството на минусови температури по никакъв начин няма да ни харесат. Ето и какви са те.
 Снимка 402998

Батерията

Именно тя е най-потърпевша, както от непрестанната приложимост на смарт телефона, по този начин и от ниските температури. И да, батерията се стопява по-бързо, когато сме на открито и е студено .

Батериите на множеството телефони са литиево-йонни. Те съдържат електролитна течност. Когато стане студено, тази течност се кристализира, сходно на меда. Ако това се случи, електричеството не може да протича вярно, а оттова животът на батерията се съкратява доста.

Понякога това може да докара и до изключването на телефона и невъзможността да го включим, до момента в който не го загреем. А когато това се случи, би трябвало всичко да си обикновено, само че въпреки всичко има опция и за трайно увреждане на батерията.
 Снимка 403000

Дисплеят

Той става трошлив при ниски температури. Така даже един лек удар може да докара до напукване на стъклото. А в случай че към този момент има пукнатини по екрана, те ще станат още по-големи, в случай че телефонът е изложен дълго време на мраз.

Какво да създадем

Препоръчително е в случай че дълго време сме на открито и е много студено да изключим телефона си, с цел да предпазим батерията от температурите . А в случай че устройството единствено се е изключило поради студа, не трябва да го включваме до момента в който не отидем на по-топло място за известно време.

Ако телефонът ни е в калъф, това до известна степен ще го защищити от ниските температури. Има и специфични кейсове, основани да изолират студа и да защищават устройството. Те са добра инвестиция, в случай че практикуваме зимни спортове или обичаме дългите преходи в планината.
 Обувките и по какъв начин да ги предпазим през зимата
Как да предпазим обувките си през зимата

Малко защитни ограничения в никакъв случай не са непотребни

Също по този начин, добре е да държим устройството покрай тялото ни, в джоба на панталона да вземем за пример, с цел да бъде най-малко малко по на топло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР