Студът малко по малко си отива и иде време за

...
Студът малко по малко си отива и иде време за
Коментари Харесай

Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница

Студът лека-полека си отива и иде време за забавление и празнични събития навън. Община Бургас, с поддръжката на локалните читалища, е подготвила богата стратегия за дребни и огромни по случай Цветница, а метеоролозите предвиждат температури над 20 градуса през идващия уикенд.

За посрещането на огромния християнски празник ще има ситуирани открити подиуми и проведени събития на няколко места в града:

1. На 1 април (неделя) на пл. " Св. св. Кирил и Методий " ще се организира атрактивен фолклорен концерт, който ще стартира от 11.00 часа. В него ще вземат участие танцови сформира от локалните читалища, а в 12.00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър " Странджа ". За най-малките са готови доста занимания. Фолклорно съревнование " Цветна въртележка " ще провокира малчуганите да дават отговор на гатанки от националния фолклор, да скачат на въже, както и да познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни - вретено, бъклица, окарина, паламарка и други За всяка изпълнена задача децата ще получат специфична брошура с щемпел. Преминалите през всички стадии ще заслужат подарък и опция да вземат участие в идно Великденското съревнование. Децата могат да се изявят и в креативен ателиета " Цветна градина ", където собственоръчно да украсят дървени предмети и огромни картички, както и да изплетат красиви цветни кошници и венци.

2. В ж.к. " Меден рудник ", от 11.00 часа до ОУ " Петко Росен ", ще се организира фолклорен концерт " Пъстра Цветница ", с присъединяване на ДФГ " Чинките ", ДФТС " Слънчо ", ДФТС " Младост ", ТС " Ритъм ", Радостина Йовкова - певица в НФА " Филип Кутев " и оркестър. Посетителите ще имат опция да се включат и в занимателни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ " Св. св. Кирил и Методий 1985 ".

3. Отново в " Меден рудник ", само че от 11.30 часа пред параклиса " Св. Димитър ", ще се организира концерт под надпис " Цветно ни е на Цветница ", проведен от НЧ " Паисий Хилендарски 1928 ".

4. В комплекс " Братя Миладинови ", пред храм " Св. Иван Рилски ", от 11.00 часа НЧ " Асен Златаров 1940 " ще показа празничен концерт " Цветница ", с присъединяване на ВГ " Ретро Бургас ", ФГ " Канатица ", ФТГ " Звездички ", ФГТ " Зорница ", ФГ " Шарени гайтани " ДХ " Трепетлика ", ФТК " Миладина ".

5. Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете осъществявания от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР