Сцената на Theatro отсам канала ще се преобрази около Коледа

...
Сцената на Theatro отсам канала ще се преобрази около Коледа
Коментари Харесай

Пирати превръщат Theatro в Остров на съкровищата

Сцената на Theatro оттук канала ще се преобрази към Коледа в Остров на съкровищата, с цел да води дребни и огромни на приказно премеждие с пирати в търсене на от дълго време прикрито богатство, научи Lupa.bg.

Забавната пиратска комедия за деца и техните родители е въодушевена от романа на Робърт Луис Стивънсън " Островът на съкровищата. "

Оригиналната акомодация на класическия разказ е дело на родения в Русия изявен режисьор който от есента на 2022 година живее и твори в България. Той заложи на одобрени артисти като Владислав Карамфилов – Въргала, Христо Чешмеджиев, Владимир Ангелов, Десислава Моралес,
Владимир Богданов, Стоян Младенов, Станимир Михайлов, Ивайло Вълчев, Михаил Иванов и Александър Христозов. Продуцент на спектакъла е Траян Велев.

Премиерните спектакли на " Островът на съкровищата " са на 23 декември от 11:00 и 13:00 часа, оповестиха от Art Vox.



Пиесата споделя за младия Джим Хокинс и неговото
вълнуващо странствуване до Острова на съкровищата. Пътят е
изпълнен с комични обстановки, пиратски борби и загадъчни
карти. Хуморът и приключенията се преплитат, като основават незабравимо прекарване, описват от екипа на постановката.

Режисьорското решение да се употребяват интерактивни
похвати, текст и видео анимации целят да въвлекат децата в любопитната приключенска история.

" Островът на съкровищата " е освен развлечение - това е вълнуващо премеждие, което сервира уроци за храброст, другарство и въображение. Това зрелище, уместно за фамилии, защото дава обещание да ви накара да се смеете и мечтаете дружно, споделя режисьорът Олег Степанов.

Екипът на спектакъла ще изнесе особено предпремиерно зрелище на 22 декември за деца в неравностойно състояние като коледен подарък към тях. " Този специфичен миг е нашият метод да споделим насладата и магията на театъра с тези, които имат потребност от малко повече чудо през празничния сезон ", споделя Олег Степанов.



" Това особено събитие е проведено за да бъде коледен подарък за деца в неравностойно състояние и бежанци, като носи обръщение на вяра, благополучие и топлота. Нашият план има за цел освен да даде вълнуваща театрална изява, само че и да сътвори в децата обич към изкуството и театъра.

Вярваме, че театърът може да бъде мощен инструмент за ентусиазъм, изключително за децата, които са изправени пред провокации в живота си. Искаме особено да поканим децата от всички вероятни институции, с цел да бъдат част от този паметен празник ", допълват от Art Vox.

" Островът на съкровищата " се стреми към иновативност в театъра, като дава интерактивно и въвличащо прекарване, където публиката е деен участник в събитието.

Зрителите са поканени да се почувстват като част от приключението, като показват себе си като смели откриватели и герои. Освен заниманието, спектакълът е ориентиран към просветителната, интелектуалната и естетическата стойност, като основава образцов пример за бъдещи творби ", описват от екипа.



Актьорите, които ще поведат дребни и огромни към Острова на съкровищата

Екипът

Олег Степанов е изявен сценичен режисьор и сценограф,
който от 2006 до 2022 година, способства като основен режисьор
за развиването на Сарапулския трагичен спектакъл и след
това за Камчатския спектакъл за драма и комедия. В
кариерата си Степанов е натрупал голям брой оценки за
спектакли на годината и е бил номиниран за
влиятелната съветска премия " Златна Маска ".

През 2022 година той се реалокира да живее в България със своята дребна щерка, като мина към нов стадий от своята кариера,
продължавайки да се занимава интензивно с спектакъл. Той е  лоялен на театралното изкуство и има необикновен афинитет към детския спектакъл, в който влага сърце и душа, защото
има вяра в капацитета и бъдещето на младото потомство.



В Русия Олег Степанов е сложил сполучливи представления като " Вълшебната лампа на Аладин ", " Чук Чук Кой е там? " и " В очакване на Годо ". С първото си зрелище в България режисьорът събра на сцената гениите на изтъкнати български артисти като Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев и Владислав Карамфилов-Въргала, укрепвайки мостовете сред културите и наблягайки универсалния език на театъра.



Траян Велев е български режисьор, продуцент и
бизнесмен, който в последните 10 години се посвещава на
популяризирането на България и Балканите. Завършил е театрално обучение в Лондон, Кингстън Юнивърсити, компетентност Драма и магистратура по Филмова и Телевизионна постановка от Борнемут Юниверсити.

Като режисьор е поставял театрални постановки в
Лондон. Той е някогашен шеф на интернационален кино фестивал. От 2014 година, работи в българската кино промишленост и основава компанията " Филм Фиксърс България ", която през 2017 година се преобразува в " Филм Фиксърс Балканс ", оперираща в 19 страни на Балканите.

Траян е зает с напъните да усъвършенства живота в България, предоставяйки повече благоприятни условия за работа. Неговата съществена цел е да увеличи националното самочувствие и да насърчи упоритостта и устрема на българите.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР