Сценарият в Украйна повтаря този в Ирак, където, след изфабрикувани

...
Сценарият в Украйна повтаря този в Ирак, където, след изфабрикувани
Коментари Харесай

Румен Петков: За България е много важно българско въоръжение да не се озове в Украйна и то да бъде използвано срещу Русия. Това би било катастрофа

Сценарият в Украйна повтаря този в Ирак, където, след изфабрикувани изказвания, че арабската страна разполага с химически оръжия, бяха избити хиляди почтени жители и за това военно закононарушение не бе потърсена отговорност.

Това разяснява в ефира на радио „ Фокус “ ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и акцентира, че Европа би трябвало да каже изрично „ стоп “ на хора като Байдън, тъй като сходни дейности могат да хвърлят света в нова война. „ Защото би трябвало да си дадем сметка, че в действителност Съединени американски щати и Англия унищожават Украйна “, добави той.

„ За България е доста значимо българско въоръжение да не се озове в Украйна и то да бъде употребявано против Русия. Защото тогава няма по какъв начин да не стигне някой до извода, че България е извънредно дейна страна във война против Русия. Това би било злополука и за историческата ни памет, за нравствените ни полезности, за морала ни, само че на първо място за днешния и утрешния ден на българина и на България “.

По мотив обявлението от кабинета на премиера – че държавното управление е решено да създаде своя национална тактика против съветската дезинформация, която ще е хармонизирана с документите на НАТО и Европейски Съюз, Петков разяснява, че към този момент дезинформацията идва основно от Съединени американски щати и Англия.

„ Трябва да забележим първо кой е лъжецът, да го посочим с пръст – явно Съединени американски щати и Англия – и да сложим въпроса в НАТО, че НАТО не може да бъде употребена за решение на проблеми в Съединени американски щати. Защото натискът към Русия в този момент още веднъж е обвързван с енергетиката “.

Румен Петков е безапелационен за нуждата за среща на най-високо ниво сред Русия и Украйна, вместо Украйна да оставя други да приказват от нейно име.

„ Много се надявам, че апелът за гарантиране на взаимна сигурност и за осъществяване на Минските съглашения ще откри своята реализация. Разговорът сред президентите Макрон и Путин е крачка в вярната посока “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР